Politika

Gošović: MUP da dostavi podatke o upisanim u birački spisak

gosovic
S
ocijalistička narodna partija (SNP) tražila je od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), da im bez odlaganja dostvi, kopije dopisa, područnih jedinica tog resora, sa spiskovima osoba koja nijesu upisana u Registar državljana Crne Gore.

Gošović: MUP da dostavi podatke o upisanim u birački spisak
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik SNP-a Neven Gošović je u otvorenom pismu ministru Rašku Konjeviću, naveo da je prošlog petka ta stranka tražila i akte koje je Ministarstvo, od 31. decembra prošle godine, dostavilo opštinskim organima lokalne uprave, organu uprave Glavnog grada i Prijestonice, nadležnim za vođenje biračkog spiska.

Iz SNP-a su tražili i kopije dopisa Ministarstva, odnosno njegovih područnih jedinica, sa spiskovima osoba za koje je taj resor utvrdio da su upisani u Registar državljana Crne Gore, kao i akte koje je Ministarstvo, u periodu od 31. decembra prošle godine pa do sada dostavilo opštinskim organima lokalne uprave, organu uprave Glavnog grada i Prijestonice.

Gošović je naveo da Konjević po tom zahtjevu nije postupio, iako je saglasno Zakonu o biračkim spiskovima to bio dužan u roku od 48 sati od dana prijema zahtjeva.

“Kako su naznačeni podaci od bitnog uticaja na tačnost i ažurnost vođenja Biračkog spiska (brisanje birača iz Biračkog spiska zbog činjenice da nijesu dostavili dokaz o crnogorskom državljanstvu), urgiramo da o našem zahtjevu postupite bez odlaganja”, naveo je Gošović u pismu. (Mina) Foto: SNP

 

 

Portal Analitika