Ostalo

Žižić protiv Ozeklera za prvaka Mediterana

ZizicMilorad
C
rnogorski bokser Milorad Žižić boriće se 13. aprila u Baru protiv Sultana Gekalpa Ozeklera za titulu prvaka Mediterana, saopštili su organizatori meča.

Žižić protiv Ozeklera za prvaka Mediterana
Portal AnalitikaIzvor

Turski borac boksuje u njemačkom profesionalnom kampu Evil, a kao profesionalac ostvario je 14 pobjeda i jedan poraz.

Žižić je 18. novembra prošle godine u Berlinu, nokautom u devetoj rundi, pobijedio Čeha Mihala Pečačeka i osvojio titulu omladinskog prvaka svijeta u srednjoj kategoriji, verzije IBF.

Meč će biti održan u verziji WBC, u srednoj kategoriji (do 72,5 kilograma), a predviđen je da traje 12 rundi po tri minuta.

Crnogorski borac očekuje težak meč i vjeruje da borba neće trajati svih 12 rundi.

“Ne obećavan ni pobjedu ni nokaut, ali svi koji budu pratili meč moći će da vide rat uživo imajući u vidu naše stilove i da smo obojica fajteri. Mislim da meč neće trajati do kraja, ali pripremiću se za svih 12 rundi”, rekao je Žižić na konferenciji za novinare.

Crnogorski bokser, koji je do sada ostvario svih osam pobjeda na profesionalanom ringu, kazao je da je naporno radio na snazi i izdržljivosti.

“Imam još 40 dana priprema u Zagrebu, gdje ću sparingovati sa Geardom Ajetovićem, Stjepanom Božićem i Vedranom Akrapom, sa kojima sam i do sada radio”, rekao je Žižić

On je istakao da je motivisan, prije svega zbog sebe i svoje porodice.

“Za njih se prvo borim, pa poslije za svoj grad i državu, kao i za svoje prijatelje. U Crnoj Gori nemamo podršku velikih sponzora, ali to nije razlog da odustanemo. Nadam se da ću na dostojanstven način predstaviti sebe, svoju porodicu i da ću braniti čast crnogorskog sporta”, rekao je Žižić.

On je istakao da je Ozekler internacionalni prvak Njemačke, aktuelni WBC prvak Mediterana i da je kao profesionalac pobjeđivao mnogo dobrih boraca.

“Dobar je borac i izuzetno jako odara. Ima fajterski stil, dosta smo slični, samo što sam ja ljevak. Presudiće ko u tom trenutku bude spremniji, vještiji i pametniji. Ima 30 godina, a dva puta je branio pojas WBC prvaka Mediterana”, rekao je Žižić.

On je kazao da je meč protiv Ozeklera jedan od kvalifikacionih za titulu prvaka svijeta u verziji WBC.

Njegov menadžer Veselin Žižić, kazao je da je crnogorski borac brzo napredovao na WBC listama zahvaljujući pobjedama protiv kvalitetnih boksera, visoko rangiranih na svjetskim listama.

“Ozekler zauzima 12. mjesto svjetske WBC liste, trenira u profesionalnom kampu Evil, a trenira ga čovjek koji radi sa braćom Kličko. Do meča ne bi došlo da nije bilo opštine Bar i privrednika tog grada. Pošto je meč od velikog značaja za sportsku Crnu Goru očekujem podršku i od državnih institucija”, rekao je Veselin Žižić.

On je kazao da će Žižić boksovati predstojeći meč, kao i predhodnih osam, bez honorara.

“Nadam se da će Žižić prebroditi i najveću prepreku u dosadašnjoj karijeri i napraviti ogroman korak ka osvajanju jedne od titula”, rekao je Žižić.

Predsjednik Organizacionog odbora Nikola Vujačić kazao je da je Opština Bar obezbijedila dvoranu i smještaj, navodeći da bi bez njenog doprinoosa bilo teško organizovati manifestaciju.

“Hvala Opštini Bar i privrednicima tog grada koji su momogli da projekat uspije”, rekao je Vujačić.

Kondicioni trener crnogorskog borca Miodrag Baletić kazao je da je Žižić neobična pojava u crnogorskom sportu i da zaslužuje mnogo veću pažnju za svoje napore, ističući da mu je čudno da se na promociji meča nije pojavila nijedna televizijska ekipa.

“Crna Gora je fenomen po uspjehu svojih sportista, ali i po činjenici da je budžet u posljednje dvije godine umanjen za dva miliona EUR. To nije dobar pokazatelj odnosu države ka sportu i putokaz mladima koji bi voljeli da se bave sportom”, rekao je Baletić. (MINA)

Portal Analitika