Abiznis

Krivokapić: U martu Skupština će raspravljati o KAP-u

ranjookoko
Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić
rekao je danas da će SDP ponuditi Skupštini prijedloge o KAP-u na sejdnici koja će se, kako kaže, održati sredinom marta.

Krivokapić: U martu Skupština će raspravljati o KAP-u
Portal AnalitikaIzvor

On je, nakon sastanka sa šefom Parlamentarne Skupštine OEBS-a Rikardom Miljorijem podsjetio da je danas godina dana od kad Vlada nije prihvatila nijedan prijedlog koji je dogovorila sa Skupštinom Crne Gore.

- Već godinu ne možemo dobiti reviziju kako neko troši novac građana Crne Gore, a kamoli što drugo, a to je osnov za raspravu. Osnov za raspravu je zašto je to potrošeno i kako je to potrošeno, odatle se kreće. Tako da ću u toku marta imati tu raspravu i mislim da je to Dan D za državu da presiječe - rekao je Krivokapić odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa Miljorijem.

On je naglasio da su građani Crne Gore  godinama finansirali zarade u KAP-u i da Skupština neće biti dio prijedloga po kojem "od građana treba da se uzme dodatnih 100 miliona".

- Mi smo samo prije mjesec dana zaoštrili poreze na lična primanja koji ukupno iznose 30 miliona na godišnjem nivou. Ovo je tri puta više i ko oće da se dalje nastavi investiranje u investitore koji nijesu ispunili nijednu svoju obavezu, treba da kaže kome će se uzeti taj novac. Novac će se uzeti od istih onih koji su već dali 30 miliona. Parlament neće biti dio toga i mislim da ćemo naći rješenje koje najbolje može zaštititi interese građana  – poručio je predsjednik parlamenta.

- To prije svega traži odgovornost ministra ekonomije. Crna Gora je pred odlukom da li će se nastaviti jedan, po nju, veoma skup posao. Ne znam nijednu zemlju koja daje toliki procenat državnog budžeta stranom investitotu koji je trebao da puni naš budžet. To su iznosi koji su enormni, to su dasetine bolnica ili škola. Dužnost parlamenta je da čuva državu od bankrota a ne CEAC – poručio je Krivokapić.

 

Portal Analitika