Politika

Jasavić: Pokrenuti novu istragu u slučaju Snimak

azraok
T
užilaštvo mora da pokrene novu istragu u slučaju Snimak, koja će biti efikasna i djelotvorna, za razliku od prethodne, kazala je poslanik Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić.

Jasavić: Pokrenuti novu istragu u slučaju Snimak
Portal AnalitikaIzvor

“A ukoliko imamo u vidu retoriku premijera jasno je da je manevarski prostor Tužilaštva još suženiji, jer je politički pritisak tim izjavama još veći”, rekla je Jasavić agenciji MINA.

Izjave premijera Mila Đukanovića koji je kazao da Demokratska partija socijalista (DPS) ne zloupotrebljava vlast i ne krši zakon zapošljavanjem svojih članova, Jasavić smatra jasnom porukom nadležnima da u slučaju aktuelne afere ništa ne preduzima.

Ona je kazala da je Pozitivnoj Crnoj Gori manje važno šta govori Đukanović, već da je mnogo važnije kako će odreagovati nadležni organi.

“Ovakve izjave samo dodatno povećavaju pritisak na nadležne da i dalje nastave da ignorišu sopstvene obaveze, i da ne rade svoj posao u javnom interesu. Izjava lidera DPS apsolutno ne čudi, s obzirom da se godinama služi potpuno istom taktikom kada god dokazi i činjenice ukazuju na zloupotrebe koje čini partije čiji je predsjednik”, rekla je Jasavić.

Kako je navela, usled nedostaka bilo kakvog alibija, afera krivično pravnog karaktera, za lidera DPS-a postaje sredstvo za politički obračun.

 

“Za njega je važno da se optuži opozicija, iako su akteri afere članovi predsjedništva i Glavnog odbora njegove stranke. Ovolika doza cinizma je uvredljiva za svakog zdravo razumnog građanina Crne Gore”, kazala je Jasavić.

 

 

Portal Analitika