Politika

MUSTAFIĆ: To nije politika DPS-a, već lokalni izgredi

sulj28o429
K
upovina glasova, pritisci i prijetnje članovima BS u Pljevljima su postupanja pojedinca i to nije politika DPS-a tvrdi za „Vijesti“ funkcioner Bošnjačke stranke Suljo Mustafić.

MUSTAFIĆ: To nije politika DPS-a, već lokalni izgredi
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da zbog toga slučaj pritisaka na birače BS-a u Pljevljima neće ugroziti koaliciju sa DPS-om na državnom nivou.

- Mi smo smatrali, a i danas smatramo, da su lokalni izgredi, bilo da je to slučaj u Pljevljima, Plavu ili Baru, postupanja pojedinaca iz lokalnih odbora i da to nije politika DPS-a i duh onoga što je naša saradnja iz prethodnog i ovog perioda - kazao je Mustafić „Vijestima“.

OIK u Pljevljima dostavila je osnovnom državnom tužiocu u tom gradu 17 oktobra prošle godine CD sa biračkog mjesta „Breznica 2“, uz ocjenu da „postoji osnovana sumnja da postoje elementi obolježja bića krivičnih djela protiv izbornog prava“. To je OIK uradio na osnovu prijedloga BS, odnosno njenog odbora u tom gradu koji predstavlja predsjednica Kenana Strujić. Ona je u dopisu OIK, između ostalog dostavila i video zapis sa spornog biračkog mjesta na kojem se jasno vidi kako poslanica Ljubica Aranitović ubacuje zaokružene listiće u glasačku kutiju.

Upitan kako je moguće da izborne nepravilnosti nijesu bile prepreka za koaliciju sa DPS-om na državnom nivou, Mustafić je rekao da u to vrijeme nijesu bili na vlasti i da su na izborima nastupali samostalno.

On je kazao da u velikim partijama postoje pojedinci koji „vjerovatno istupaju iz onoga što je politika partije“. Mustafić je, dalje, naveo da tužilaštvo i sudstvo treba da rade svoj posao nezavisno od političke volje i uticaja.

- To je samostalna grana vlasti, a mi iz politike i zakonodavne vlasti treba da damo politički impuls nezavisnosti tih institucija - kategoričan je Mustafić.

 

Portal Analitika