Region

Uhapšen optuženi za ubistvo Brisa Tatona

djordjePrelic28
Đ
orđe Prelić, koga Srbija traži zbog sumnje da je izvršio ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona, uhapšen je u blizini Barselone, izjavio je sinoć srpski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, prenose agencije. Dačić je rekao da je Prelić u Španiji uhapšen u utorak zbog ugrožavanja javnog zdravlja, otuđenja vozila i korišćenja lažne putne isprave.

Uhapšen optuženi za ubistvo Brisa Tatona
Portal AnalitikaIzvor

Prelić se, rekao je srpski premijer, trenutno nalazi u pritvoru u Barseloni. Dačić je objasnio da se Prelić najprije izjasnio da je državljanin Češke, a kada ga je policija privela, priznao je da u Srbiji ima problem zbog ubistva.

- Iz Španije nam je javljeno da je završena identifikacija i da je na osnovu otisaka prstiju potvrđen identitet Đorđa Prelića za kojim je Srbija raspisala potjernicu - rekao je Dačić, prenose „Novosti“.

Taton je ubijen 2009. uoči fudbalske utakmice Partizan -Tuluz u Beogradu. Francuski državljanin je brutalno pretučen 17. septembra 2009. godine, nedaleko od Obilićevog vijenca, pred utakmicu. Dvanaest dana kasnije Taton je preminuo u bolnici.

Prelić se jedno vrijeme, navodno, krio u Holandiji i Belgiji, kao i na Kosovu.

Apelacioni sud u Beogradu vratio je Višem sudu u Beogradu na ponovno odlučivanje da li će ponoviti postupak protiv optuženih za ubistvo Brisa Tatona. Isti sud, prepolovio je kazne za 14 osuđenih, navijača grupe „Alkatraz“, za ubistvo Tatona. Tako je kazna za Prelića sa 35 smanjena na 15 godina.

 

Portal Analitika