Politika

Ðukanović: Nedostatak ozbiljne konkurencije veliki je problem

252milo
N
edostatak ozbiljne političke konkurencije veliki je problem Crne Gore, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović, navodeći da se opozicija pasionirano bavi tom strankom – prenosi MINA.

Ðukanović: Nedostatak ozbiljne konkurencije veliki je problem
Portal AnalitikaIzvor

„Kada dugo nemate ozbiljnu političku konkurenciju dogodi vam se da se i sami ulijenite. Kako vam neko ne diše za vratom svakog trenutka onda je logično da se uživite u ulogu monopoliste i budete loši, što nam se desilo u Nikšiću, zbog čega smo dobili opomenu na oktobarskim izborima“, kazao je Ðukanović na predizbornom skupu u nikšićkom naselju Rastoci.

On je dalje ocijenio da je ta opomena mogla biti bez prava na popravku, ali da je opozicija pokazala apsolutno neumijeće s obzirom da nije uspjela da formira vlast u Nikšiću.

„Njihova neposvećenost interesima grada i neznanje da iskoriste šansu, koju smo im otvorili svojim slabostima, dovela je do novih izbora. Građani Nikšića su su situaciji da odvagaju ko je sa manje slabosti i ubijeđen sam da im ne treba nikakav tutor da zaključe ono što je očigledno“, rekao je Ðukanović.

Predsjednik DPS-a je istakao da je njegova partija pokazala slabosti, ali da su u partiji spremni da ih uklone kako bi se odužili Nikšiću za nastali zastoj u razvoju.

- Ðukanović je rekao da je od opozicije „mala vajda“, jer se, kako je kazao, gotovo pasionirano bavi DPS-om – prenosi MINA.

„A kada nemaju osnova za to, pokušavaju vrlo napadno, što ponekad ide i do granica gluposti da kreiraju skandale, da bi građani okrenuli leđa DPS-u“, dodao je on.

Komentarišući nove transkripte audio-snimaka sa sjednice Predsjedništva DPS-a, kazao je da je u pitanju navodna velika senzacija.

„To otkriva da sam kazao da u nikšićkoj Željezari imamo politički problem, jer pod plaštom sindikalca imamo opozicionara, koji ne želi dobro ni fabrici ni Crnoj Gori. Obistinilo se sve što sam rekao i taj sindikalac djeluje sa pozicija partije koja je anticrnogorska“, kazao je Ðukanović.

Dalje je dodao kako je sazrelo vrijeme za ozbiljne rezove u javnoj administraciji i državnom aparatu, koji se, kako je naveo, mora dobro protresti, „jer treba da opslužuje potrebe građana“.

„Ne može se doći do velikih ozbiljnih ostvarenja sa ljudima koji vam svakodnevno neznanjem, neradom, nemoralom i neposvećenošću poslu sapliću nogu na svakom koraku. Mnogo toga se nataložilo u državnom aparatu i iz dana u dan preduzimam promjene i stvara se šansa novima, jer moramo imati ljude koji su bezrezervno lojalni državi i posvećeni poslu“, zaključio je Ðukanović.

 

Portal Analitika