Društvo

Štabni razgovori između Ministarstva odbrane Crne Gore i Njemačke

2702-Ministarstva
Š
tabni razgovori sa predstavnicima Ministarstva odbrane Savezne Republike Njemačke održani su danas u Ministarstvu odbrane Crne Gore – saopštila je služba za odnose s javnošću Ministarstva.

Štabni razgovori između Ministarstva odbrane Crne Gore i Njemačke
Portal AnalitikaIzvor

Pomoćnik ministra za politiku odbrane dr Ivan Mašulović sastao se sa četvoročlanom njemačkom delegacijom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo povodom odlične saradnje Crne Gore i Njemačke u oblasti odbrane. Mašulović se zahvalio za podršku koju Ministarstvo odbrane SR Njemačke pruža Ministarstvu odbrane Crne Gore u procesu evroatlantskih integracija.

Šef Odjeljenja za međunarodnu bezbjednosnu politiku i bilateralne odnose pukovnik Karsten Brojer saglasan je da je saradnja dva ministarstva i dvije vojske odlična što je rezultiralo potpunom realizacijom svih aktivnosti iz plana bilateralne saradnje za 2012. godinu. Pukovnik Brojer istakao je da je Njemačka spremna da i dalje pruža podršku Crnoj Gori u sprovođenju reformi i unaprjeđenju odbrambenog sektora. Posebno je naglasio da će crnogorsko Ministarstvo odbrane, kao dokazano pouzdan partner, imati svesrdnu podršku njemačkog Ministarstva odbrane na svim nivoima na putu ka NATO.

Predstavnici njemačkog Ministarstva odbrane sastali su se i sa predstavnicima različitih sektora u Ministarstvu odbrane sa kojima su razgovarali o strukturi Vojske Crne Gore, učešću u mirovnim misijama, Strateškom pregledu odbrane, dosadašnjoj bilateralnoj saradnji i njenom daljem razvoju, kao i o školovanju i obukama crnogorskih vojnika u Njemačkoj. Njemačka delegacija  imala je priliku da se detaljno upozna sa crnogorskim sistemom odbrane, reformama odbrambenog sektora i planovima za unaprjeđenje organizacije Ministarstva odbrane i VCG.

Šef odsjeka za međunarodnu saradnju major Saša Jovanović informisao je predstavnike Ministarstva odbrane Njemačke o dosadašnjim postignućima Crne Gore na njenom putu ka punopravnom članstvu u NATO i o planovima za predstojeći period. Pukovnik Brojer je izrazio zadovoljstvo napretkom Crne Gore i naglasio da snažna podrška Njemačke, kao i do sada, neće izostati.

Foto: preuzeto sa - odbrana.gov.me

 

 

Portal Analitika