Društvo

Optužnica protiv deset lica zbog kriminalnog udruživanja i računarske prevare

2702-optuznica
V
iše državno tužilaštvo u Podgorici, nakon završene istrage, podiglo je optužnicu protiv deset lica zbog  kriminalnog udruživanja i računarske prevare.

Optužnica protiv deset lica zbog kriminalnog udruživanja i računarske prevare
Portal AnalitikaIzvor

Kako stoji u saopštenju za javnost, kao vorganizatori kriminalne grupe optuženi su Čujović Miloš i Marković Nikola, dok su Stanišić Vidoje, Marković Nebojša, Klikovac Saša, Kovačević Dragan, Pejović Bojan, Vulević Radonja, Petričević Bori i Medenica Slađana, optuženi kao pripadnici grupe.

„Ovo kriminalno udruženje je u periodu od 01. juna 2012. do 31. avgusta 2012. godine, djelovalo na području Crne Gore i radi sticanja protivpravne imovinske koristi, lažnim prikazivanjem računarskih podataka putem instrukcije za plaćanje sa SWIFT kodovima optuženih uticalo na bankarski računarski sistem inostranih banaka, da se izvrši prenos novčanih sredstava na devizne račune optuženih, koji su u tu svrhu otvoreni kod crnogorskih banaka, i to u iznosu od 1.186.673,03 eura, od kojeg iznosa su podigli 223.515,97 eura, dok je preostali iznos novca blokiran na deviznim računima optuženih po zahtjevu tužilaštva“ navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Podgorici da svim optuženim osobama produži pritvor.

Portal Analitika