Novi proizvodi

Asus najavio uređaj koji je kombinacija tableta i mobilnog

2702Fonepad
A
sus Fonepad otkriven je na „Mobile World“ Kongresu u Barseloni. Uređaj ima 7-inčni IPS ekran, a podržava i 3G mrežu – prenosi bosanski portal Klix.

Asus najavio uređaj koji je kombinacija tableta i mobilnog
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija Asus najavila je novi uređaj koji nosi naziv Fonepad, tablet s malim ekranom koji ima funkcije smartfona. Prema riječima zvaničnika Asusa, Fonepad je tablet koji nudi fleksibilnost smarfona, pa korisnik umjesto dva različita uređaja sada može koristiti samo jedan.

- Fonepad je uvijek spojen na internet. Može se koristiti za obavljanje telefonskih poziva pomoću dva ugrađena mikrofona, ali i pomoću Bluetooth slušalica. U Asusu vjeruju da će kupci Fonepada uštedjeti novac jer neće morati kupovati dva uređaja, smartfon i 3G tablet – stoji na portalu Klix.ba.

Fonepad je sličan Nexusu 7, Guglovom 7-inčnom tabletu koji takođe proizvodi Asus, ali on ima Intel Atom Z2420 procesor od 1.2Ghz za razliku od ARM-ovog Cortex-A9 1.3 Ghz procesora u Nexusu 7.

Novi Asusov proizvod ima memoriju od 8 do 16GB, koja se može proširiti na 32GB putem micro SD kartice. Opremljen je i kamerom sa zadnje strane od tri megapiksela koja može snimiti video rezolucije 720p, dok je sa prednje strane kamera od 1.2 megapiksela.

- Fonepad koristi operativni sistem Android 4.1 Jelly Bean. Težak je 340g, a njegova debljina iznosi 10,4mm. Uređaj je dostupan u titanijum sivoj i šampanjac zlatnoj boji. Prodaja počinje u martu ove godine po cijeni od 219 eura za verziju sa memorijom od 8GB – prenosi portal Klix.ba.

Foto: preuzeto sa – klix.ba

Portal Analitika