Politika

Radna tijela sele iz parlamenta krajem marta

27skupstinacgok
S
kupštinska radna tijela će od narednog mjeseca biti izmještena iz zgrade te institucije, izjavio je generalni sekretar Skupštine Damir Davidović Radiju Antena M.

Radna tijela sele iz parlamenta krajem marta
Portal AnalitikaIzvor

“Skupština Crne Gore će se, u skladu sa planom širenja kapaciteta, krajem marta preseliti u jedan dio novih prostorija. To su prostorije koje su planirane za šefove radnih tijela i prateće službe. Od toga očekujemo da bude jedan snažan doprinos kvalitetu rada, tako što ćemo prvi put od kad postoji parlament biti u situaciji da svi šefovi radnih tijela imaju svoje kancelarije,  kao i da službe matičnih odbora takođe imaju svoje kancelarije”, istakao je Davidović.

Upitan na koji način će to funkcionisati s obzirom na to da su radna tijela sastavni dio Skupštine, on je pojasnio da će skupštinski odbori nastaviti sa mini plenarnim radom jer će sala za sastanke ostati u parlamentu.

- Ovo je u skladu sa modernim parlamentima u Evropi i svijetu, zbog toga što zgrade parlamenta koje su starijeg datuma nijesu bile predviđene za ovakvu prirodu posla, tako da je potrebno širiti i prostorne kapacitete”, naveo je Davidović.

Portal Analitika