Fudbal

Kup Kralja: Novi šamar Barsi, Real pokorio Kamp Nou!

RealRonaldo
K
akav rezultat na Kamp Nou! Real Madrid utišao je domaće navijače, nanijevši Barseloni težak poraz od 3:1 u revanš meču polufinala Kupa kralja. Madriđan su makar donekle zacijelili rane iz domaćeg šampionata đe itekako zaostaju za Barsom, koja se nalazi u velikoj krizi.

Kup Kralja: Novi šamar Barsi, Real pokorio Kamp Nou!
Portal AnalitikaIzvor

Katalonci su krenuli agresivno od samog početka, Real se nije prećerano isticao u ofanzivi sve do 13. minuta kada je Ronaldo na desnoj strani dobio loptu, Pike ga oborio klizećim startom, pa je sudija Maljenko sasvim opravdano pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo upravo Kristijano i poslao loptu u donji lijevi ugao za1:0. Do kraja poluvremena došlo je do sukoba Albe i Ramosa poslije kog je lijevi bek Barse ostao da leži iako su mnogi igrači krenuli na pauzu.

Trgli su se domaći igrači u nastavku, a Real je strpljivo čekao svoju priliku i dočekao je u 57. minutu. Kedira je dugom loptom pronašao Di Mariju koji je na lijevoj strani "izlomio" Pujola i bacio ga na koljena, Pinto je uspio da mu nogom ukroti udarac, ali je lopta došla do Ronalda koji se namjestio i povisio na 2:0 za tajac na Nou Kampu.

Kada se očekivalo da Mesi i drugovi krenu u totalnu ofanzivu, presjekao ih je novi gol u mreži Pinta. Poslije kornera sa desne strane, junak prvog polufinala Rafael Varan je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu od prečku u metu za 3:0.

Težak poraz Barse ublažio je Đordi Alba u finišu meča, a dva tima već u subotu ponovo će odmjeriti snage i to u Madridu u Primeri od 16 sati.

Portal Analitika