Društvo

Ministarstvo objavilo listu bezbjednih Imlekovih serija

imlekok
M
inistarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je listu provjerenih i bezbjednih serija mlijeka proizvođača Imlek i saopštilo da se nastavlja analiza ostalih povučenih serija.

Ministarstvo objavilo listu bezbjednih Imlekovih serija
Portal AnalitikaIzvor


Mlijeko proizvođača Imlek, mljekare Beograd – dugotrajno sterilizovano u pakovanju od jednog litra “Moja kravica”, sa 2,8 odsto mliječne masti i rokom upotrebe do 30. juna je bezbjedno, kao i “Moja kravica” od pola litra, sa 1,5 odsto mliječne masti, dugotrajno, djelimično obrano i sterilizovano, sa rokom upotrebe do 8. jula, javlja Mina.



Bezbjedno je i dugotrajno sterilizovano mlijeko “Moja kravica”, sa 2,8 odsto mliječne masti u pakovanju od jednog litra i rokom upotrebe do 30. jula.



Među bezbjednim serijama je i Imlekova “Moja kravica“ – sterilizovano mlijeko sa 2,8 odsto mliječne masti, u pakovanju od litra, mljekare sa rokom upotrebe do 14. jula iz Kozarske Dubice.



Bezbjedna je i “Moja kravica” sterilizovano mlijeko sa 2,8 odsto mliječne masti, u pakovanju od jednog litra, sa rokom upotrebe do 14. jula, kao i ona sa rokom upotrebe do 15. jula.



“Labaratorijski nalazi potvrđuju ispravnost gore navedenih serija. Nastavljaju se laboratorijske analize ostalih povučenih serija mlijeka. Po dobijanju rezultata, lista odobrenih serija će se ažurirati”, saopšteno je iz Ministarstva.



Iz tog Vladinog resora navode da su uvoznici hrane za životinje proizvođača čija je hrana ocijenjena kao nebezbjedna, dužni da povuku hranu sa tržišta.



“Veterinarska inspekcija vrši kontorlu ovih mjera. Lista privremeno zabranjene hrane ažuriraće se shodno dobijenim nalazima. Nastavlja se uzimanje uzoraka svih vrsta hrane za životinje na teritoriji Crne Gore, na nivou farmi, skladišta, veleprodajnih i maloprodajnih objekata”, zaključeno je u saopštenju.

foto: pravda.rs

Portal Analitika