Košarka

Crnogorci Dragojević i Jokić sude na EP u Sloveniji i Francuskoj

KosarkaskaLopta
I
gor Dragojević, jedan od osam FIBA sudija iz Crne Gore dobio je veliko priznanje - Dragojević je nominovan da dijeli pravdu na Evropskom prvenstvu za košarkaše, koje će od 4. do 22. septembra održati u Sloveniji.

Crnogorci Dragojević i Jokić sude na EP u Sloveniji i Francuskoj
Portal AnalitikaIzvor

Na prvenstvu će učestvovati 24 reprezentacija podijeljene u četiri grupe, među kojima će biti i selekcija Crne Gore, a utakmice će se igrati u četiri grada: Ljubljani, Jesenicama, Celju i Koperu. Igor je sudio mnogo jakih utakmica u Evropi i regionalnim takmičenjima, što nije prošlo nezapaženo, pa mu je ukazana čast da dijeli pravdu na šampionatu Evrope. Crna Gora će igrati u grupi sa Srbijom, Livanijom, Letonijom, BiH i Makedonijom sa kojom ćemo igrati na startu od 17 i 45. Podsjećamo, Dragojević je dijelo pravdu i na posljednjem šampionatu Evrope za žene u Poljskoj.

Priznanje je dobio i drugi crnogorski sudija Ognjen Jokić koji će suditi na šampionatu Evrope za košarkašice. Prvenstvo u Francuskoj je na programu od 15. do 30. juna. ''Crvene'' će igrati u grupi A sa Ukrajinom, Slovačkom i Turskom, a plasman u drugu fazu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Portal Analitika