Muzika

Leonard Koen na ljeto u Ljubljani i Puli

2602cohen
Čuveni kanadski kantautor Leonard Koen, umjetnik čija karijera traje već više od šest decenija, nastupiće 25. jula u Ljubljani, a 2. avgusta u Pulskoj areni, u okviru evropske turneje, prenosi SEECult.

Leonard Koen na ljeto u Ljubljani i Puli
Portal AnalitikaIzvor

Svestrani muzičar, pjevač, pjesnik i pisac, Koen kao inspiraciju, često za teme bira religiju, ljubav, izolaciju, seksualnost i međuljudske odnose.

Od kraja 80-ih objavio je niz albuma, od kojih se izdvajaju „I'm Your Man“ (1988), „The Future“ (1992), „Ten New Songs“ (2001) i „Dear Heather“ (2004). Takođe, izdvaja se album iz 2010. godine „Songs from the Road“, na kojem su pesme koje je uživo izvodio tokom 2008 i 2009. Početkom 2012. godine, sa svojih 77 godina, objavio je album „Old Ideas“.

Iako ima gotovo 80 godina, Koen nastavlja da snima pjesme i odlazi na turneje. Umjetnik koga mnogi nazivaju hodajućom kulturnom institucijom, Koen je čovjek posebne i interesantne prošlosti. Mnogi ga opisuju kao ranjivog perfekcionistu koji u pjesme ulaže neograničene količine truda i energije. Godinama je stvarao specifičnu poeziju i uticajnu muziku, kojom na koncertima još uvijek oduševljava i publiku i kritiku. Koen se nikada nije držao pravila šoubiznisa: bio je poseban, a zadata pravila uvijek je kršio ili barem ignorisao. Koliko god to zvučalo kontradiktorno, u toj činjenici leži veliki dio kontinuiranog svjetskog uspjeha koji se protegao na četiri i po decenije.

Dobitnik je niza priznanja i nagrada. Između ostalog, uvršten je u Kuću slavnih rokenrola, kanadsku Muzičku kuću slavnih, te kanadsku Kuću slavnih autora.

Redovna prodaja ulaznica za koncert u Pulskoj areni počinje 1. marta u 10 sati na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, a cijena ulaznica se kreće od nepunih sedam do 80 eura.

Foto: telegraph.co.uk

Portal Analitika