Region

Dačić: Previše sam dobroćudan za ministra policije

252dacic
P
reviše sam dobroćudan da budem ministar policije i moram da postanem mnogo zatvoreniji, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić gostujući u emisiji "Između dvije vatre" na TV B92. Dačić je rekao da se iz aviona vidi da je afera sa Mišom Bananom politička podmetačina i da je poslije nje shvatio da mora da promijeni neke stvari kod sebe.

Dačić: Previše sam dobroćudan za ministra policije
Portal AnalitikaIzvor

- Ako nekome nisam smetao da budem u vlasti, da pravim koaliciju, da budem ministar policije, kako sam ja odjednom nepodoban? - zapitao je Dačić.

Premijer Srbije je naveo da je iz ove situacije izvukao pouke.

- Ja sam veoma otvoren čovjek, a da vam kažem iskreno, previše sam i dobroćudan za ministra policije. Njima treba neko kao Jočić (bivši ministar policije Dragan, prim. nov.), neko takav. On je bio autoritaran i autoritativan. Ja sam čovjek koji prima svakoga, koji pomaže svakome. Dnevno se srijećem sa desetinama ljudi i to sada moram sve da obustavim - rekao je Dačić.

Dačić je dodao da je on narodni čovjek i da se ispostavi uvijek kada neko želi da se slika sa njim da "sa njim nešto nije u redu".

Na opasku da se uz njegovo ime ipak vezuju brojne afere ("Kofer", "Šarić") uprkos njegovoj dobroćudnosti, Dačić je odbacio optužbe.

- Sud je za aferu "Kofer" presudio, a ja sam bio svjedok. Kako to da ako sud presudi za aferu "Kofer" to je problem, a ako presudi u drugim aferama, to nije problem? Kada Vesna Pešć hvali Tadića ili Nikolića, to je onda u redu, a kad hvali Dačića, to je onda nešto sumnjivo i nešto tu nije u redu... - rekao je Dačić.

Portal Analitika