Politika

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu danas o saslušanju povodom slučaja "Škerović"

25odborzabezbjednostok
O
dbor za politički sistem pravosuđe i upravu, danas će na zahtjev Demokratskog fronta, donijeti odluku o kontrolnom saslušanja ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić i predsjednika Vrhovnog suda Vesne Medenice povodom slučaja "Škerović".

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu danas o saslušanju povodom slučaja "Škerović"
Portal AnalitikaIzvor

U zahtjevu za sazivanje hitne sjednice Odbora, poslanici Fronta Koča Pavlović, Slaven Radunović i Vladislav Bojović, traže da to tijelo sjutra, nakon završetka redovne sjednice, održi posebno zasjedanje na kojem će jedina tačka dnevnog reda biti donošenje odluke o kontrolnom saslušanju.

„Nepotrebno je reći do koje mjere je značajno da se predloženo kontrolno saslušanje održi što prije, a po mogućnosti do kraja ove sedmice“, navodi se u zahtjevu poslanika Fronta.

Oni smatraju da saslušanje ne zahtijeva posebnu stručnu pripremu pozvanih javnih funkcionera, i da postoje razlozi hitnosti za njegovim održavanjem.

Rajko i Pavić Škerović iz Bara uhapšeni su u nedjelju.

Škerovići su ranije su dva puta hapšeni i puštani na slobodu, poslednji put u petak kada se njihov sugrađanin Veljko Bulatović prijavio policiji i kazao da njemu pripada droga pronađena u objektima barskih biznismena.

Portal Analitika