Region

Nikolić odlikovao Putina

252np
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je ukazom odlikovao predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srbije.

Nikolić odlikovao Putina
Portal AnalitikaIzvor

Putin je odlikovan zbog izuzetnih zasluga u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Ruske Federacije.

Predsjednik Srbije je odlikovao i predsjednike mnogih bivših sovjetskih republika.

Ordenom Republike Srbije na lenti odlikovani su predsjednik Jermenije Serž Sakasijan, predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, Gruzije Mihail Sakašvili, kao i predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev. 

Tim ordenom Nikolić je odlikovao i predsjednika Kirgizije Almazbeka Atambajeva, predsjednika Moldavije Nikolajea Timoftija, kao i predsjednike Tadžikistana i Turkmenistana Emomalija Rahmona i Gurbangulija Berdimuhamedova. 

Odrenom Republike Srbije na lenti odlikovani su i predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič, predsjednik Uzbekistana Islam Karimov, kao i bivši ministar spoljnih posova Španije Migel Anhel MoratinosKujaube. 

Zlatnom medaljom za zasluge u javnim i kulturnim djelatnostima odlikovani su italijanski novinar Fulvio Grimaldi i njemački pozorišni i filmski glumac Rolf Beker. 

Srebrnom medaljom za zasluge u javnim i kulturnim djelatnostima odlikovani su grčka novinarka Lijana Kaneli i švajcarski naučnik i ekolog Franc Veber. 

Nikolić je ukaz donio 22. februara. 

Podsjetimo, i uoči Dana državnosti Srbije Nikolić je Ordenom Republike Srbije na lenti za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa odlikovao i premijera Španije Marijana Rahoja, predsjednika Grčke Karlosa Papuljasa i predsjednika Rumunije Trajana Baseskua. 

Ordenom srpske zastave drugog stepena je za zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje odlikovan dugogodišnji kopredsjednik srpskog kokusa u Kongresu SAD Den Barton, a predsjednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena za sprovođenje društveno-humanitarne akcije "Bitka za bebe", a taj orden pripao je i Mariji Crnobori za naročite zasluge u oblasti pozorišne umjetnosti.

IZVOR: B92, BETA, TANJUG

 

Portal Analitika