Društvo

SNP: Milić razgovarao sa ambasadorkom Ukrajine

252mil
Danas je u Podgorici predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić razgovarao sa ambasadorkom Ukrajine, Nj.E. Oksanom Sljusarenko.

SNP: Milić razgovarao sa ambasadorkom Ukrajine
Portal AnalitikaIzvor

Tema sastanka bila je aktuelna ekonomsko-politička situacija u Crnoj Gori i regionu, sa akcentom na unapređenje parlamentarne saradnje između Crne Gore i Ukrajine, imajući u vidu  da je Ukrajina 2013.godine, predsjedavajuća Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju.

Ukazano je na potrebu većeg nivoa ekonomske saradnje i obima trgovinske razmjene između dvije zemlje, naročito u svijetlu činjenice da je između Crne Gore i Ukrajine, od 1.januara ove godine, uspostavljena Zona slobodne trgovine. U tom smislu saradnju treba unaprijediti prvenstveno u oblastima turizma, poljoprivrede, energetike, kao i obrazovanja, nauke i kulture, složili su se sagovornici.

 

Naglasio je značaj uspostavljavanja vladavine prava u našoj zemlji, neophodnosti zaštite stranih investicija, i otvorenosti za spoljno trgovinsku razmjenu. Crnoj Gori i njenim budućim izvršnim vlastima  potrebna je stručna, profesionalna i kadrovski osposobljena administracija, koja će raditi u funkciji države, a ne partije, jer Crna Gora ne smije da bude partitokratska država, istakao je predsjednik Milić.

 

Takođe, tokom razgovora predsjednik SNP, Srđan Milić je ambasadorku Sljusarenko upoznao sa planovima i aktivnostima koje ova Partija sprovodi, naročito onim vezanim za predstojeće lokalne izbore u Nikšiću i inicijativama Kluba poslanika SNP u Skupštini Crne Gore. Predsjednik Milić je izrazio očekivanje da će se u Skupštini Crne Gore uskoro oformiti grupa prijateljstva parlamenata Ukrajine i Crne Gore, i započeti sa konkretnim aktivnostima.

Portal Analitika