Košarka

Igokea prijeti izlaskom iz Jadranske lige

ABAliga
Č
elnici Igokee nemaju nimalo razumjevanja za neizvjesnosti oko konačnog plasmana u Euroligu iz regionalnog košarkaškog takmičenja, zbog čega su najavili i moguće povlačenje iz ABA lige.

Igokea prijeti izlaskom iz Jadranske lige
Portal AnalitikaIzvor

- Nadam se da su čelnici ABA lige ozbiljni ljudi i da će sa odgovornima u Euroligi ispraviti svaku nejasnoću. U suprotno, sve bi bilo veoma ružno. Iako dolazimo iz malog grada ozbiljan smo klub i ukoliko se sada promijeni ono što nam je predočeno prije osam mjeseci..., zaustavio se predsjednik Igokee Boris Spasojević u izjavi za "Telegraf".

On je dodao da vjeruje da će Euroliga ispuniti obećanje dato od strane ABA da dvije ekipe direktno idu u najjače takmičenje - prvi na tabeli poslije završetka šampionata i pobjednik Fajnal-fora.

- U protivnom ćemo sezonu završiti sportski, a zatim sjesti za sto i revidirati naš stav oko daljeg učešća u ABA ligi. Naravno, onda ćemo imati prava da sumnjamo i u neke druge namjere. Za sada još uvijek ostajem pri onoj - neka svako radi svoj posao, zaključio je Spasojević. (Sportskacentrala)

Portal Analitika