Fudbal

Hajnkes preuzima Čelsi?

Hejnkess
N
ema trenera u Evropi koji nije povezivan za londonskim Čelsijem. Prema posljednjim informacijama iz Engleske, gazda "plavaca" Roman Abramovič interesuje se za iskusnog njemačkog stručnjaka Jupa Hajnkesa koji sa velikim uspjehom predvodi minhenski Bajern ove sezone ka "triploj kruni".

Hajnkes preuzima Čelsi?
Portal AnalitikaIzvor

 

Izvjesno je da Rafael Benitez odlazi sa klupe Čelsija, možda i prije kraja sezone, a ruski tajkun želi da što prije riješi pitanje trenera za narednu sezonu.

Jup Hajnkes obara rekorde sa Bavarcima u tekućoj sezoni Bundeslige, već poslije 23 kola Bajern ima nevjerovatnih 17 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Borusiju iz Dortmunda, aktuelnog prvaka, a ekipa odlično gura i u Ligi šampiona i po svoj prilici plasiraće se u četvrtfinale nakon pobjede nad Arsenalom od 3:1 u prvom meču osmine finala.

Hajnkesu na kraju sezone ističe ugovor sa klubom iz Minhena, koji je za naredni trogodišnji ciklus već angažova Pepa Gvardiolu, inače dugogodišnju želju Čelsija i Romana Abramoviča.

Za klupu Čelsija konkuriše još jedan Njemac. U pitanju je harizmatični trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop. Naravno, kada god je Čelsi u pitanju pominje se i povratak Portugalca Žozea Murinja, koji trenutno radi u madridskom Realu.

Portal Analitika