Politika

MANDIĆ: Ne iznenađuje prisluškivanje političkih protivnika i novinara

rajo
Funkcioner Demokrtskog fronta i lider Nove Andrija Madić kazao je u izjavi za Dan, da ga ne iznenađuje što se prisluškuju politički protivnici i novinari kada ih, kako je istakao, i ubijaju. On je kazao da je potpuno prirodno da opozicija uputi inicijativu Odboru za bezbjednost i odbranu kako bi pokušali da izvrše pritisak na nadležne državne organe da rade svoj posao.

MANDIĆ: Ne iznenađuje prisluškivanje političkih protivnika i novinara
Portal AnalitikaIzvor

- Ovaj režim je ostao ovoliko dugo na vlasti upravo zato što je koristio sva nedozvoljena sredstva i bio spreman da prisluškuje krade čak i ubija  političke protivnike. Zbog toga u Crnoj Gori ne postoji ni pooštravanje ljudskih prava i sloboda ni demokratskih standarda koje imaju druge države – rekao je Madnić za Dan.

On je istakao da će pritisak opozicije ići u pravcu državnog tužioca Ranke Čarapić.

- Naš pritisak će ići u pravc državnog tužilaštva iako sam svjestan činjenice da je Ranka Čarapić samo specijalac u funkciji režima i da je prethodnih godina radila samo da zataška i zaštiti sva nepočinstva vlasti i u čestvuje u unutarstranačkim sukobima vladajuće stranke zastupajući jaču stranu – rekao je  Mandić.

On očekuje da će se Čarapić ponašati kao da se ništa nije  desilo iako je, kako ističe, ovo što se desilo strašno.

Poslanici Demokratskog fronta (DF) zatražiće da Odbor za bezbjednost i odbranu obavi kontrolno saslušanje Ministra unutrašnih poslova Raška Konjevića i rukovodioca Unutrašnje kontrole Uprave policije Veselina Šaranovića, povodom, kako su naveli, zloupotrebe mjera tajnog nadzora protiv novinara Dan-a i čelnika DF-a.

Portal Analitika