Zabava

Najveći skandali sa dodjele Oskara

holivud
Dok s nestrpljenjem očekujemo šta će obilježiti 85. izdanje Oskara, prisjetili smo se zanimljivih scena koje su svojevremeno zaprepastile i zabavljale javnost na dodjelama prestižne nagrade za sedmu umjetnost. Ko je koga ljubio, vrijeđao, pokazivao noge, a ko šokirao...

Najveći skandali sa dodjele Oskara
Portal AnalitikaIzvor

 

“Glavna zvijezda Oskara je desna noga Anđeline Džoli", "Noga Anđeline Džoli dobila svoj profil na Tviteru", "Anđelina o "slučaju" izbačena noga: „Nisam obraćala pažnju"..., samo su neki od naslova koji su uslijedili nakon prošlogodišnje filmske smotre.
Naime, u želji da ostavi utisak seksepilne i zavodljive, Džoli je postala predmet podsmjeha svih svjetskih medija i društvenih mreža. Pozirajući na crvenom tepihu s nespretno izbačenom desnom nogom kroz dubok izrez haljine, sve ostalo palo je u drugi plan.
Ova glumica javnost je šokirala i 2000. kada je svog brata Džejmsa Hejvena poljubila u usta kada je dobila statuetu za najbolju glumicu.
Naravno, Anđelina nije jedina. Godine 2009. Bijonse je šokirala kada je na pozornicu izašla u oskudnom crvenom korsetu iz kog joj je tokom scenskog nastupa s Hjuom Džekmenom ispala bradavica.
Prošle godine Oskare je skandalom začinio i Saša Baron Koen. Na crveni je tepih stigao u pratnji ženskih telohranitelja, po uzoru na Gadafija, sa urnom za koju je tvrdio da je u njoj pepeo kolege, sejvernokorejskog diktatora Kim Jong Ila.
Navodno je imao namjeru da ga prospe po crvenom tepihu i grudima Hali Beri. Ipak, kao slučajno, pepeo mu se prosuo na TV novinara Rajana Sikresta.
Kada je italijanski glumac i reditelj Roberto Benini dobio priznanje za najboljeg glumca u filmu "Život je lijep", publici je priredio govor za pamćenje.
Nakon što su ga prozvali, popeo se na stolicu, izljubio sve oko sebe, a u govoru zahvalnosti rekao je da bi želio seks sa svima iz publike.
Njegova koleginica Hilari Svonk iznenadila je sve kada je primala kipić prvi put. Tom prilikom zahvalila je svima redom, ali je izostavila supruga Čeda Loua, što nikada nije javno objasnila.
Nakon što je 2005. osvojila drugog Oskara, Lou je bio prva osoba kojoj je zahvalila. Ipak, godinu kasnije su se razveli.
U noći 75. dodele Oskara Edrijen Brodi proglašen je najboljim glumcem za ulogu u "Pijanisti". Nagradu mu je uručila Hali Beri koju je glumac od silnog uzbuđenja strasno poljubio.
Dejvid Leterman, koji je bio domaćin ceremonije 1995. godine, tokom svečanosti stalno je podrugljivo ponavljao imena Ume Turman i Opre Vinfri. Poznata TV voditeljka je zbog toga odbijala da gostuje u njegovom šouu sve do 2005.
Met Stoun i Trej Parker, tvorci "South Parka" koji je 2000. nominovan za najbolju originalnu pjesmu, na ceremoniji su se pojavili u imitacijama haljina koje su 1999. i 2000. nosile Gvinet Paltrou i Dženifer Lopez. Muzičar Met Šejman, takođe nominovan, glumio je njihovog makroa.

(dnevni avaz)

Portal Analitika