Fudbal

Hrvatski ''vječiti derbi'' odložen

HajdukPoplava
H
rvatski „vječni derbi“, 181. duel Hajduka i Dinama biće odigran u poneđeljak (18.00), nakon što je danas odložen zbog olujne kiše i očajnih uslova za igru na splitskom „Poljudu“.

Hrvatski ''vječiti derbi'' odložen
Portal AnalitikaIzvor

Više od 20 hiljada navijača na tribinama kao i igrači na terenu čekali su, uoči zvaničnog početka meča, odluku da li će se igrati. Najbolji hrvatski sudija Ivan Bobek nije imao izbora – na više od pola poplavljenog terena lopta nije mogla odskočiti, pa je morao odložiti meč za 24 časa.

- Žao mi je navijača, ljudi koji su došli iz raznih krajeva Hrvatske, ali ovakvi uslovi opasni su za fudbalere i ne želim da bilo ko rizikuje povrede – bio je jedini komentar Bobeka na terenu „Poljuda“.

Igrači oba tima rekli su na licu mjesta, da su zadovoljni takvom odlukom.

- Lokve su zaista velike, a niko ne želi da se povrijedi u rizičnoj situaciji. Bili smo spremni da igramo, odradili zagrijevanje, ali to nije bilo izvodljivo danas – rekao je Mirko Oremuš, kapiten Hajduka, koji je sa sudijom Bobekom i kapitenom Dinama Šimunićem učestvovao u inspekciji terena.

Duel crnogorskih reprezentativaca, Fatosa Bećiraja iz Dinama i Ivana Vukovića iz Hajduka, odložen je po pravilima Hrvatskog fudbalskog saveza za tačno 24 časa – a slična situacija na „Poljudu“ pred najveći hrvatski derbi se desila već jednom, 2005. godine. (ARENA)

 

Portal Analitika