Društvo

IVANOVIĆ: Bezbjedni mliječni proizvodi i kukuruzno brašno

okpetar
Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Predrag Ivanović kazao je u izjavi za TV Vijesti da su svi mliječni proizvodi i kukuruzno brašno koje se proizvodi u Crnoj Gori bezbjedni za ishranu. Ivanović je ponovio da je mlijeko koje se nalazi u prodavnicama bezbjedno i sigurno za ishranu.

IVANOVIĆ: Bezbjedni mliječni proizvodi i kukuruzno brašno
Portal AnalitikaIzvor

- Što se tiče mliječnih proizvoda držimo ih pod budnom pažnjom i za sada nema nikakvih problema iz dva razloga. Prvi je razlog što je tehnologija proizvodnje mliječnih proizvoda takva da sam proces proizvodnje kisjelog mlijeka, pavlake, sira - uništava aflatoksin ili ga smanjuje ispod određene granice tako da su svi proizvodi od mlijeka bezbjedni. I drugi je da se pored toga bavimo analizama i za sada da nema nikakvih nepravilnosti, kazao je Ivanović.

Upitan za ispravnost kukuruznog brašna ministar Ivanović je rekao da za sada nema nikavih problema podsjećajući da je kukuruzno brašno koje se nalazi u Crnoj Gori proizvedeno u Srbiji ali i u Crnoj Gori.

- Kukuruz smo uvozili kao prihrana stoci i ono nije u onim količinama koje je problematično, ali je mnogo veći problem koncetrat za stoku čiji rezultati će biti uskoro poznati, kazao je Ivanović.

Ivanović je juče rekao je da je u 19 od ukupno 34 otkupne linije mlijeka u Crnoj Gori koje su ispitane, utvrđen povišen nivo aflatoksina M1.

 

Portal Analitika