Ostalo

Pinturo pobjednik veleslaloma u Garmišu

Pinturro
F
rancuski skijaš Aleks Pinturo pobjednik je šestog veleslaloma sezone koji je za Svjetski mkup vožen danas u njemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Pinturo pobjednik veleslaloma u Garmišu
Portal AnalitikaIzvor

On je bio drugi nakom prve vožnje, a do pobjede došao je u vremenu dva minuta, 32 sekunde i 42 stotinke. To je njegova treća pobjeda ove sezone, ukupno četvrta u Svjetskom kupu. On je ove sezone dobio superkombinaciju u Vengenu i slalom u Val d Izeru.

Austrijanac Marsel Hiršer, srebrni u veleslalomu na Svjetskom prvenstvu u Šladmingu, osvojio je drugo mjesto sa 60 stotinki zaostatka. Svjetski prvak u toj disciplini, Amerikanac Ted Ligeti, bio je treći sa 63 stotinke slabijim vremenom od pobjednika. Na četvrtom mjestu završio je Finac Markus Sandel, peti je bio Italijuan Manfred Melg, a šesti Norvežanin Aksel Lund Svindal. Vodeći nakon prve vožnje, Njemac Feliks Nojrojter, u drugoj je napravio grešku i završio na 12. mjestu.

Ligeti je vodeći u plasmanu veleslaloma sa 520 bodova. Hiršer je drugi sa 415, dok je treći Melg sa 257 bodova. Hiršer je vodeći u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 1215 bodova. Svindal je drugi sa 1006, a treći Nojroter sa 798 bodova. (Mina)

Portal Analitika