Ostalo

Maratonac trčao pred 102. rođendan!

Maratonactari
F
auđa Sing, 101-godišnji maratonac, povukao se poslije trke na 10 kilometara u Hong Kongu, na kojoj je imao vrijeme od jednog sata, 32 minuta i 28 sekundi, što je za pola minuta bolje vrijeme od prošlogodišnjeg rezultata!

Maratonac trčao pred 102. rođendan!
Portal AnalitikaIzvor

"Danas je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Osjećam se dobro, svježe, pun sam snage. Sjećaću se ovog dana i nedostajaće mi, ali neću prestati da trčim", rekao je Sing, koji će 1. aprila proslaviti 102. rođendan.

On se u 89. godini aktivirao u maratonskim trkama, učestvovao je u Londonu, Njujorku i Torontu, u kom je ostvario najbolje vrijeme (pet sati, 40 minuta i četiri sekunde). U Hong Kongu je grupa od 100 poštovalaca bila uz njega, čime su simbolično obilježili broj njegovih godina.

"Imao je jednu pauzu za toalet na šestom kilometru, i jednom se okliznuo zbog vlažne podloge. Ali nijednom nije odustao, samo je grabio naprijed. Nevjerovatan je, tako se ponosimo njime", rekla je jedna medicinska sestra iz ove grupe.

Umor nije sprečio Singa da se našali sa novinarima poslije trke, na kojoj je prevazišao prethodni rezultat.

"Mislim da sam mogao i brže. Kad sam stigao do polovine, ljudi su mi ukazali na kojoj sam dionici. Nastaviću da trčim najmanje četiri sata dnevno, trčanje je moj život. Radiću to da bih inspirisao ljude. Svakodnevno vježbam i pridržavam se pravilnog režima ishrane. Umjesto velikih količina hrane, konzumiram velike količine sreće", rekao je Sing.

Portal Analitika