Fudbal

Novi šeik mijenja fudbalsku mapu i dolazi u Romu!

RommaSeik
N
a čelu Mančester sitija i Pari Sen Žermena nalaze se sada već čuveni šeici iz prebogatih porodica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara koji su sproveli renesansu u tim klubovima. Nešto slično mogli bi da se dogodi i Romi koja je postigla dogovor o saradnji sa svojim šeikom Adnanom Adel Aref al Kvadumi al Šetvijem.

Novi šeik mijenja fudbalsku mapu i dolazi u Romu!
Portal AnalitikaIzvor

Rimska "vučica" je još u četvrtak na svom zvaničnom sajtu objavila da je postignut dogovor sa šeikom koji je bio na Olimpiku i gledao pobjedu nad Juventusom od 1:0. Za sada se o njemu ne zna mnogo. Al Šetvi je poreklom iz Katara, rođen je u Jordanu, a u Italiji živi već 25 godina i vrlo je uzbuđen što će investirati u Romu.

"Roma je simbol Italije. Još smo u intenzivnim pregovorima i čekaju nas novi. Zaista volim tim, veliki sam ljubitelj fudbala i strastveni navijač Rome. Upravo me je moja strast prema klubu i natjerala na ovaj korak. Prva i jedina stvar kada se pomene Italija za mene je Roma", poručio je Al Šetvi koji trenutno živi u Peruđi.

Kao i skoro svaki šeik posjeduje dvije naftne kompanije, jednu na "čizmi", drugu u Kanadi, a objavio je i knjigu fotografija pod nazivom "Fokus Orijent".

Spreman je odmah da uloži 100 miliona eura, od čega će najveći dio biti iskorišćen za izgradnju novog stadiona. Ako se sve kockice slože, Al Šetvi će vjerovatno postati potpredsjednik "vučice", čije su akcije skočile za 10 odsto otkako je objelodanjeno da će bogati šeik uložiti novac u tim iz "vječnog grada". (Blicsport)

Portal Analitika