Društvo

DN: Konjević naredio hitnu istragu o prisluškivanjima u policiji

rasko
Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević naložio je juče inspektorima Unutrašnje kontrole da krenu u hitnu kontrolu zakonitosti rada službenika Odsjeka za posebne provjere, pišu današnje „Dnevne novine“ (DN). Istovremeno, novoimenovani v.d. šefa policije Slavko Stojanović smijenio je rukovodioca tog odeljenja, saznaje podgorički list.

DN: Konjević naredio hitnu istragu o prisluškivanjima u policiji
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je juče u kancelariji ministra Raška Konjevića obaveljena primopredaja dužnosti između Božidara Vuksanovića i Slavka Stojanovića, krenule su prve smjene. Informaciju da  je Stojanović preuzeo dužnost potvrdila je za DN portaprol policije Tamara Popović.

Stojanović je odmah smijenio Dejana Bašanovića rukovodioca Odsjeka za posebne provjere, koji je platio danak sumnjama da se u toj organizacionoj cjelini zloupotrebljavaju uređaji za prisluškivanje. Iako se sumnja da su papiri na kojima su bilježeni transkripti nezakonito snimanih razgovora uništeni, sagovornici Dnevnih novina iz vrha policije tvrde da se takve zloupotrebe ne mogu izbrisati sa softvera. Ukoliko se sumnje pokažu tačnim, protiv lica koja su nezakonita snimala biće pokrenuta disciplinska i krivična odgovornost. Prema informacijama dnevnika "Dan" mjere tajnog nadzora su primjenjivane nad zamjenikom glavnog i odgovornog urednika "Dana" Nikolom Markovićem, i novinarima tog lista Draženom Živkovićem i Mitrom Rakčevićem.

Tokom jučerašnjeg dana Stojanović je smijenio šefa kabineta šefa policije Marka Nikčevića i na njegovo mjesto doveo Petra Krstajića, koji je tu dužnost obavljao za vrijeme mandata Veselina Veljovića.

Portal Analitika