Društvo

Bar favorit za regionalni zdravstveni centar

20bar
B
ar je favorit da u narednoj fazi reforme zdravstvene zaštite postane regionalni centar za primorje, kazao je ministar zdravlja Miodrag Radunović nakon sastanka sa predstavnicima barske opštine i zdravstvenih ustanova, prenosi Mina.

Bar favorit za regionalni zdravstveni centar
Portal AnalitikaIzvor

„Prema svim inputima koji idu prema meni kao ministru, Bar je favorit da u narednom koraku reforme zdravstvene zaštite postane regionalni centar za primorje, kojem gravitira 200 hiljada stanovnika“, rekao je Radunović.

Prema njegovim riječima, u Baru prvo treba da se formira jedan od osam zdravstvenih centara za tu opštinu, Budvu i Ulcinj.

Radunović je naglasio da je trajna obaveza budućeg regionalnog centra da u svakom smislu bude spreman da pomogne građanima i turistima.

„Da li će regionalni centar biti u Baru ne zavisi od moje volje, već prvenstveno od uloge zaposlenih u barskom zdravstvenom sistemu, njihove privrženosti, etičnosti i moralnosti prema žiteljima cijele regije“, poručio je on.

Predsjednik Opštine Bar Žarko Pavićević smatra da će predstojeće reforme u zdravstvu koje donijeti benefite građanima.

„Opština podržava takvu organizaciju, i Ministarstvo sa sigurnošću može računati na naše partnerstvo“, naglasio je on.

Komentarišući primjedbu novinara da je u kriznim situacijama veoma slaba komunikacija sa zdravstvenim ustanovama kojima, evidentno, nedostaju portparoli, Radunović je kazao da sistematizacijom PR službu imaju samo Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje.

„U okviru postojećih poslovnih sekretara treba pronaći osobe u ovim ustanovama, koje će biti na usluzi novinarima 24 sata dnevno“, smatra on.

Portal Analitika