Politika

POZITIVNA: Neophodno je da Jelić i Vukčević podnesu ostavke

pozitivna-logook
N
eophodno je da poslanici DPS-a Zoran Jelić i Zoran Vukčević podnesu ostavke, kaže se u saopštenju Pozitivne Crne Gore dostavljenom Portalu Analitika, a u vezi sa današnjim incidentom sa odbora za ekonomiju.

POZITIVNA: Neophodno je da Jelić i Vukčević podnesu ostavke
Portal AnalitikaIzvor

- Pozitivna Crna Gora još jednom poziva Zorana Jelića i Zorana Vukčevića da podnesu ostavke na poslanička mjesta zbog afere “snimak”. Pomenuta gospoda su kršeći zakon onemogućavali zapošljavanje mladih ljudi koji nijesu članovi DPS-a. To je nedemokratsko ponašanje javnih funkcionera koje iziskuje odgovornost i stoga je neophodno da podnesu ostavke - kaže se u saopštenju PCG.

U saopštenju se dodaje da je današnje ponašanje Jelića i Vukčevića “dodatna potvrda da oni sa tim manirima ne treba da sjede u najvišem zakonodavnom domu”.

- Današnje nekulturno i slobodno možemo reći primitivno ponašanje je dodatna potvrda da oni sa tim manirima ne treba da sjede u najvišem zakonodavnom domu u državi i da za to primaju platu od grđana Crne Gore koji ih nijesu izabrali da prijete kolegama i varaju i ucjenjuju birače. Trazimo od gospodina Vukčevića da se izvini za izrečenu prijetnju odrubljivanja glave jer mlađa populacija koja gleda prilog moze pomisliti da je to normalno. Takođe, time bi relaksirao i vrhovnog državnog tuzioca vrlo vjerovatnog objašnjenja da je sasvim normalno prijetiti nekome odbrubljivanjem glave u parlamentu.

Iz Pozitivne ističu da “pomenuti poslanici treba da shvate da živimo u 21. vijeku”.

- Pomenuti poslanici treba da shvate da živimo u 21. vijeku kada varvarsko ponašanje koje bi uključivalo i odrubljivanje glave poslanika opozicione stranke nije uobičajeno, a nije ni evropska praksa. Crna Gora teži evropskim integracijama, a u Evropu se sa takvim kadrovima i poslanicima teško stiže. Na kraju, zaista nam je žao što tužilastvo i DPS moramo podsjećati na činjenicu da je partijsko zapošljavanje, brisanje neistomišljenika iz biračkog spiska i odrubljivanje glave, nezakonita radnja - zaključuju iz Pozitivne Crne Gore.

 

Portal Analitika