Politika

Incident na sjednici Odbora za ekonomiiju i budžet

odbor222zad1
Početak današnje sjednice Odbora za ekonomiju i budžet obilježio je incident u kojem su učestvovali članovi Odbora iz Pozotivne Mladen Bojanić i DPS-a Zoran Vukčević.

Incident na sjednici Odbora za ekonomiiju i budžet
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik Pozitivne Bojanić inisistirao je da se na današnjoj sjednici raspravlja o prijedlogu da poslanici DPS-a Zoran Jelić i Zoran Vukčević podnesu ostake na poslaničke funkcije zbog afere „Snimak“, što inače nije bilo na dnevnom redu.

Nakon tog prijedloga Bojanića, Vukčević je nervozno reagovao ali niko nije uspio jasno da čuje šta je rekao Bojaniću. Član odbora iz DF-a Nebojša Medojević u tom trenutku se oglasio rekavši da Vukčević treba da se izvini zbog prijetnji koje je izrekao a koje su „vezane za kidanje glave“.

Prema riječima Medojevića, Vukčević je uputio otvorenu prijetnju Bojaniću za što je, kako je istako, bio spreman da svjedoči na sudu ukoliko ovaj odluči da podnese krivičnu prijavu.

- Zahtjevam da se poslanik Vukčević izvini zbog prijetnji koje je uputio Bojaniću jasno sam čuo da je kolega Vukčević rekao „otkinuću ti glavu“ i predložio bih kolegi Bojaniću da podnese krivičnu prijavu. Ja ću biti spreman da svjedočim – rekao je Medojević.

Vukčević je negirao da je bilo prijetnji  ističući da „jeste bio nervozan ali da se obraćao predsjedavajućem odbora Aleksandru Damjanoviću“.

Bojanić je naveo da nije čuo prijetnje ali da će „ukoliko se preslušavanjem snimaka utvrdi da je prijetnji bilo razmisliti da to procesuira“.

Na početku sjednice takođe se vodila rasprava, najprije o dnevnom redu koja je kasnije prerasla u prepirku na relaciji odbornika Pozitivne i DPS-a. Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević prigovorio je na dnevni red ističući da je trebalo da se raspravlja samo o problemu KAP-a a ne o dodatnim zakonskim prijedlozima.

- Mi se spremamo da raskrinkamo ovaj kriminal u KAP-u i nije uredu da se sjednica  zatrpava raspravom o četrnaest zakonskih prijedloga – rekao je Medojević na što je predsjednik odbora Aleksandar Dmjanović iz SNP-a odgovorio da je „sve po proceduri i da Medojević ima priliku da nauči kako se vodi skupštinski odbor“.

 

Portal Analitika