Politika

Lukšić i Vučić razgovarali o zajedničkom nastupu na trećim tržištima

21luksicvucicok
O
vaj susret potvrđuje da postoji puno razumijevanje koji su to oblici saradnje koje treba promovisati da bi odlične odnose Crne Gore i Srbije na političkom nivou uspjeli da materijalizujemo kroz vidljive aktivnosti i projekte, jer će nas po tome suditi naši građani, izjavio je šef diplomatije Igor Lukšić nakon sastanka sa prvim potpredsjednikom u vladi Srbije Aleksandrom Vučićem u Berlinu.

Lukšić i Vučić razgovarali o zajedničkom nastupu na trećim tržištima
Portal AnalitikaIzvor

“Živimo u vremenu kada građani očekuju praktično svakodnevno nešto konkretno da se dešava i u tom smislu smo razgovarali. Jedni drugima možemo biti snažna podrška kada je u pitanju realizacija naših prioriteta, bilo da su u pitanju integracioni procesi ili ekonomska saradnja i mislim da ćemo u narednom periodu, vjerujem kroz vrlo konkretne aktivnosti, pokušati da identifikujemo sve projekte koji mogu obezbijediti zajednički nastup na trećim tržištima, što se već polako dešava, ali i isto tako i zajednički nastup prema možda i Evropskoj uniji i međunarodnim finansijski institucijama, kako bi obezbijedili lakše finansiranje jednog broja projekata koji treba da olakšaju ekonomski promet, koji treba da olakšaju komunikaciju među građanima. Sticaj okolnosti nas je doveo ovih dana u Berlin obojicu, ali mislim da je jako važno da smo uspjeli pronaći vrijeme u našim obavezama, susresti se i još jednom poslati poruku da na ovim temema uspješno sarađujemo, a siguran sam da ćemo imati prilike da se vidimo ili u Podgorici ili u Beogradu veoma uskoro”, kazao je Lukšić.

Vučić je istakao da dvije države treba da unapređuju ekonomsku saradnju, ističući da u njihovim odnosima  ne bi smjelo da bude tabu tema.

Portal Analitika