Turizam

Predstavnici turskih agencija u posjeti Crnoj Gori

21posjetaMICETurskaok
U
Crnu Goru je danas doputovala grupa predstavnika turskih agencija koje su specijalizovane za MICE (sastanci, motivaciona putovanja, konferencije/kongresi i događaji) ponudu, u organizaciji Crnogorskog kongresnog centra pri NTOCG, saopšteno je Portalu Analitika iz Nacionalne turističke organizacije.

Predstavnici turskih agencija u posjeti Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

“Svrha ovog putovanja je edukacija turskih organizatora događaja sa potencijalima zemlje za ovu vrstu turizma. Program obilazaka se sastoji od inspekcijskih posjeta hotelskim kapacitetima „Ramade“, „Splendid Conference&Spa“, „Mediterana“, „Queen of Montenegra“, „Maestrala“, „Avale Resort&Villas“ koju pružaju mogućnost organizovanja kongresa, njihovih pratećih sadržaja, zatim atraktivnih restorana, kulturnih i istorijskih znamenitosti, muzeja i investicionih projekata kao što su Porto Montenegro i Aman Sveti Stefan”, navodi se u saopštenju.

Povodom dolaska agenata održan je sastanak u podgoričkom hotelu „Ramada“ sa direktorkom MCB Danicom Ćeranić, agencijom „Montenegro Adventures“ i predstavnicima Turkish Airlinesa koji je pomogao organizaciju putovanja.

“Podršku realizaciji ovoga studijskog putovanja su takođe dali agencija “Talas M” iz Budve, hoteli „Splendid Conference&Spa“ i Ramada, LTO Bara, Budve, Kotora i Tivta. Neki od najuticajnijih turskih agencija za organizaciju putovanja iz ove oblasti koji do nedjelje borave u posjeti Crnoj Gori su: „Scala Mice“, „Meridian“, „Ser-Vis“, „Marmara Babil“, „Adriyatik“, „Tekser“, „THY“. Za Crnu Goru kao turističku destinaciju MICE turizam je veoma bitan, imajući u vidu platežne goste i činjenicu da se ova putovanja odvijaju tokom cijele godine. Prosječna potrošnja jednog delegata koji učestvuje na nekoj konferenciji ili motivacionom putovanju je veća od potrošnje turiste koji dođe na odmor. Za Crnu Goru ovaj segment turizma obezbjeđuje dolaske turista posebno u periodu vansezone Svi agenti su iznijeli pozitivna očekivanja po pitanju organizacije nekog od sljedecih događaja u našoj zemlji”, navedeno je u saopštenju.

Portal Analitika