Politika

Mustafić sa Adenauer fondacijom o poboljšanju uslova rada u Skupštini

21suljomustaficok
U
slove rada u crnogorskom parlamentu potrebno je materijalno-tehnički unaprijediti, osnažiti njegov kapacitet i ojačati ga kadrovski, ocijenio je potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić.

Mustafić sa Adenauer fondacijom o poboljšanju uslova rada u Skupštini
Portal AnalitikaIzvor

On je danas razgovarao sa predstavnicima fondacije Konrad Adenauer, direktora Henrijem Bohnetom i koordinatorom Sanijom Šljivančanin.

Mustafić se zahvalio predstavnicima Fondacije na saradnji i istakao ulogu i značaj parlamenta u procesu evropskih integracija, kroz njegovu zakonodavnu i nadzornu funkciju.

“On je kazao da treba dodatno raditi na osnaživanju institucionalnih kapaciteta parlamenta, kadrovskom jačanjuu i poboljšanju materijalno- tehničkih uslova rada u ovom domu”, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno da se kroz jačanje kapaciteta Skupštine daje podsticaj reformama, demokratizaciji, vladavini prava i jačanju drugih institucija u procesu integracija.

Navodi se da je razgovarano i o mjestu i ulozi manjinskih partija u političkom životu, u Skupštini i izvršnoj vlasti , kao i o unapređenju saradnje između ovdašnjih političkih subjekata i institucija sa fondacijom Konrad Adenauer.

Portal Analitika