Društvo

Organizatorke protesnog skupa „Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin“ dobile prijeteće poruke

2002dejanidalj
O
rganizatorke protesnog skupa u Baru „Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin“, J.S. i N.G. primile su poruke prijetećeg sadržaja, a iz Uprave policije su kazali da u porukama nema elementa krivičnog djela, te da su preduzeli sve preventivne mjere, u cilju obezbjeđenja njihove lične sigurnosti.

Organizatorke protesnog skupa „Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin“ dobile prijeteće poruke
Portal AnalitikaIzvor

J.S. je prijavila Područnoj jedinici u Baru da joj je jedno lice uputilo prijetnje putem Fejsbuka. Ona je policijskim službenicima kazala da joj je to lice istog dana, kada je održan skup, 18. februara, putem Fejsbuka, na stranici „Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin“, poslalo komentar, kojim je negodovalo zato što ona navodno nije dozvolila incidente na protestnom skupu, uz komentar koji se odnosio na nju i na njeno dijete, koji je ona doživjela kao prijetnju.

Nakon razmijenjenih nekoliko rečenica, J.S. je sa Fejsbuka obrisala pomenutu komunikaciju sa tim licem.

- Policijski službenici su postupili po prijavi i ubrzo identifikovali lice za koje se sumnja da je J.S. uputio prijetnje. Od njega je uzeta izjava – zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina, u kojoj je on negirao da je na bilo koji način želio da uputi prijetnje J.S. Policijski službenici su ga potom upozorili na ponašanje, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sa navedenom prijavom je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. Sa prijavom je takođe upoznat dežurni sudija za prekršaje, koji se izjasnio da nema elemenata za prekršaj.

- Policijski službenici su potom istog dana Osnovnom državnom tužiocu u Baru poslali na ocjenu predmet. Navedeni tužilac se usmeno izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, a pismeni izvještaj još uvijek nije dostavljen PJ Bar, ističe se u saopštenju UP.

Druga organizatrka skupa N.G. je 19. februara prijavila da je na svom putničkom vozilu „Fiat Stilo“, koje je bilo parkirano na parking prostoru iza robne kuće, na prednjem vjetrobranskom staklu pronašla novinski isječak u vezi sa ubistvom braće Gojačanin, koji je ona doživjela kao vid upozorenja, zato što je organizovala protestni skup sa J.S.

- Na lice mjesta je izašla ekipa za uviđaj, koja je izvršila uviđaj, a o svemu je upoznat ZODT u Baru, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. Shodno navedenim prijavama J.S. i N.G, službenici PJ Bar preduzeli su preventivne mjere, u cilju obezbjeđenja pune lične sigurnosti ovih lica. zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika