Fudbal

Junajted ostaje bez direktora Gila

ZilMJ
I
zvršni direktor Mančester Junajteda Dejvid Gil najavio je povlačenje nakon 16 godina provedenih u klubu.

Junajted ostaje bez direktora Gila
Portal AnalitikaIzvor

On je u Mančester Junajted stigao 1997. godine, od 2003. godine obavlja ulogu izvršnog direktora. U oktobru 2012. godine, Gil je preuzeo ulogu potpredsjednika Fudbalske asocijacije Engleske, a takođe je podnio i kandidaturu za predstojeće izbore za članove Izvršnog komiteta UEFA koji će se održati u maju 2013. godine.

Nakon 16 dugih godina u Mančester Junajtedu, Gil je teška srca donio odluku da se povuče sa funkcije izvršnog direktora kluba. Ipak, on će ostati u rukovodstvu kluba sa „Old Traforda“.

„Imao sam privilegiju i veliku čast da u Junajtedu tokom 16 prelijepih godina sarađujem sa najboljim fudbalskim trenerom u istoriji ovog sporta i da budem dio kluba koji smatram najboljim na svijetu“, rekao je Gil koga će na poziciji zamijeniti Ed Vudvord.

„Smatram da je vrijeme za promjenu, da klubu treba nova perspektiva i oduševljen sam što će Ed nastaviti tamo gdje ja stajem. Sa njim sam sarađivao proteklih sedam godina i uvjeren sam da posjeduje znanje potrebno da uspješno obavlja posao“, rekao je Gil.

Inače, odluku Gila da se povuče prokomentarisao je i sam Ser Aleks Ferguson.

„Dejvid je izuzetan profesionalac i odličan direktor. Oduvijek sam uživao u radu sa njim, on je čovjek kome je Mančester Junajted uvijek na prvom mjestu. Uvijek želi najbolje za klub“, rekao je Fergi.

Portal Analitika