Fudbal

LŠ: Spektakl na San Siru, Drogba i Snajder ruše Šalke

MilanBarselona
D
anas su na programu posljednja dva meča osmine finala Lige šampiona, a sastaju se Galatasaraj – Šalke i Milan – Barselona.

LŠ: Spektakl na San Siru, Drogba i Snajder ruše Šalke
Portal AnalitikaIzvor

U derbiju dana na San Siru, Milan želi osvetu za izbacivanja 2011. u četvrtfinalu i 2005. godine u polufinalu. ’Rosoneri’ se nalaze u sve boljoj formi, zabilježili su samo jedan poraz u 2013. godini, a veliki hendikep biće im ne igranje Marija Balotelija. On je u prvoj fazi nastupao za ekipu Mančester Sitija, tako da automatski nema pravo nastupa u nastavku takmičenja. ’Rosoneri’ su posljednji put slavili protiv Barse 20. oktobra 2004. godine na ’San Siru’, golom Andreja Ševčenka. Trener Milana Masimilijano Alegri neće moći da računa na dvojicu vezista, Noćerina I Flaminija, ali sigurno može da ga raduje činjenica da se u tim vraća Stefan El Šaravi – najbolji strijelac ekipe.

„Ovo će biti sjajna utakmica dva velika kluba. Sa jedne strane je najtrofejniji klub na planeti, sa druge najjači tim na svijetu. Svjesni smo da nam je neophodno da odigramo fantastično, da bismo ostvarili cilj i otišli u sljedeće kolo“, rekao je Alegri.

Barselona je do sada odigrala 15 mečeva sa ekipom Milana, uz učinak od šest pobjeda, pet remija i četiri poraza. Poslije svega se može reći da je Barsa blagi favorit u meču, a kako Mesi i drugovi igraju ove sezone to je dosta i realno. Roura ne može da računa samo na Davida Vilju, dok je dobra vijest da su Ćavi i Inijesta uspjeli da se oporave za meč.

"Milan je ove sezone drugačiji nego ranijih godina. Doći i igrati ovdje je prosto nevjerovatno, divan stadion, atmosfera i veliki rival. Sigruno je da nam neće biti lako, oni su jako dobra ekipa i željeće da naprave što bolji rezultat pred revanš. Ali, i mi znamo svoje šanse i mogućnosti, igraćemo kao i uvijek i nadati se pobjedi", rekao je Roura.

U drugom meču večeri, koji se igra na najmodeernijem evropskom stadionu, Galatasaraj dočekuje Šalke 04. Turk Telekom Arena građena je za velike mečeve, a ovaj tursko-njemački dvoboj treba da posluži kao uvod u seriju baš takvih.

Drogba i Snejder imaju pravo nastupa i vjerovatno će biti u startnoj postavi, baš kao i Ebue, ali neće biti Elmandera i Ujfalušija, koji su povrijeđeni. Na drugoj strani nema Papadopulosa i Afelaja, ali se vraća Huntlear, kojeg je mučilo oko.

Portal Analitika