Fudbal

VIDEO - LŠ: Bajern se prošetao Londonom, minimalac Porta

BajernM76
D
ominaciju iz Bundeslige, fudbaleri Bajern Minhena nastavili su i u Ligi šampiona. Bavarci su se prošetali Londonom u prvom meču osmine finala savladavši Arsenal 3:1, i tako došli na korak od naredne faze. U drugom meču večeri Porto sa minimalnom prednošću od 1:0 putuje na revanš Malagi.

VIDEO - LŠ: Bajern se prošetao Londonom, minimalac Porta
Portal AnalitikaIzvor

Samo sedam minuta bilo je potrebno fudbalerima Bajerna da povedu u Londonu, a strijelac je bio Toni Kros. Bavarci su napali po desnoj strani, Miler je centrirao, lopta je došla do Krosa koji je raspalio po njoj i poslao je u gornji desni ugao. Očajna igra Arsenala kažnjena je ponovo u 21. minutu. Nakon kornera sa desne strane Van Bujten je skočio i zahvatio loptu glavom, Šćešni je samo kratko odbio pravo na nogu Tomasu Mileru koji je povisio na 2:0.

U nastavku u 55. Minutu uspio je Arsenal i pored loše igra da prepolovi zaostatak. Poslije centaršuta iz ugla odbrana Bajerna je potputno zakazala, Nojer je krenuo i stao na peterac, a Podolski ostao sam i glavom pogodio mrežu bivšeg kluba. Engleze je dotukao Mandžukić u 77.minutu. Roben je sačekao i izbacio Lama po desnoj strani, desni bek Bavaraca je oštro po zemlji ubacio loptu u peterac, Šćešni otišao u prazno, a Mandžukić zakačio loptu koja je u visokom luku završila u mreži Arsenala.

Na drugom meču večeri, samo minut nakon prvog gola Arsenala, Porto je konačno uspio da matira golmana Malage Vilija. Aleks Sandro je odlično centrirao, a Mutinjo pogodio metu za 1:0, sasvim zasluženo.

Sjutra su na programu preostala dva meča osmine finala, a sastaće se Milan - Barselona i Galatasaraj - Šalke.

Portal Analitika