Politika

Jasavić: Zatečena sam brzinom odluke tužilaštva u slučaju „snimak“

azraok
Potpredsjednica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić kazala je, u izjavi za Televiziju Crne Gore, da je zatečena brzinom odluke Vrhovne državne tužitljke Ranke Čarapić povodom slučaja „snimak“.

Jasavić: Zatečena sam brzinom odluke tužilaštva u slučaju „snimak“
Portal AnalitikaIzvor

Ona je istakal da za tako kratko vrijeme Tužilaštvo nije moglo do kraja da sprovede istragu o aferi „snimak“ i dodaje „da je u konkretnom slučaju bilo kršenja Ustava i zakona“.

- Zabrinjavajuće je da je na tako brz način došlo do okončanja tužilačke istrage. Efikasna tužilačka i djelotvorna istraga je podrazumjevala da se obave sve one radnje koje su podrazumijevale radnje dokazivanja i to da se ispitaju nalogodavci i da ispitaju oni koji su izvršavali naloge da se ispitaju svi oni koji su pomenuti zaposleni, kao i oni koji nisu zaposleni, kada se dokumetacija svih pogleda iz prve i druge radnje dokazivanja da bi se pribavili validni dokazi, da bi se mogao okonačni efikasan djelotvoran način istraga - kazala je Jasavić.

Ona najavljuje novi sastanak opozicije ne precizirajući termin. Podsjeća da su na prošlom sastanku dali nekoliko dana Tužilaštvu da se izjasni, ali u svakom slučaju uslijediće reakcija opozicije.

- Ja mislim da je bilo potrebno bar tih par dana koje su imali vremena da kompletnu istragu sprovedu mogli su je sprovesti, pa onda tek donijeti krajnju ocjenu. U svakom slučaju mi ćemo se odmah posle ove ocjene sasvm sigurno tužiteljice i sastati i preduzeti i obavijestiti javnost o sledećim koracima - poručila je Jasavić.

Portal Analitika