Politika

Banović: Državni organi da se bave aferom „snimak“

banovic23ok
Državni organi treba da se bave aferom Snimak i da prepoznaju da li je tu bilo nezakonitih radnji, ocijenio je šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP), Borislav Banović.

Banović: Državni organi da se bave aferom „snimak“
Portal AnalitikaIzvor

"Sva moguća diskriminacija, po partijskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi, treba da se sistemski rješava i mislim da se to donekle uradilo kroz Vladin program stručnog osposobljavanja", kazao je Banović novinarima u parlamentu,  javila je Mina.
On je naveo da su u SDP-u zaposlili mlade ljude i niko od njih nije član te partije.
Prema njegovim riječima, Crnogorci su poznati od ranije da su voljeli da se zapošljavaju preko veze.
"To se očigledno nastavilo i bojim se da to nije karakteristika tamo gdje je na čelu opštine vladajuća koalicija već i opozicija. To pokazuje da smo kao zajednica u problemu i da treba da ga zajedno i rješavamo", kazao je Banović.
Upitan da li kao član vladajuće koalicije SDP može to da riješi, on je odgovorio da je ta partija u poziciji da riješi taj problem, ne bi bilo tako.
"Iz cijele afere je dobro što je fokus javnosti usmjeren na problematično pitanje da se riješi. Neko treba da snosi odgovornost ukoliko se pokaže da je prekršen Zakon", rekao je Banović.
On jer kazao da nije njegovo da sudi da li je prekršen zakon, ali odgovornost treba da se utvrdi za ono što nije urađeno onako kako je propisano.
Upitan da prokomentariše poziv opozicije da se izjasne oko afere, Banović je rekao da organi SDP neće po pozivu opozicije zauzimati stavove.
"Ali mogu da pozovem opoziciju da oni pokažu primjerom da se ne zapošljavaju samo partijski kadrovi tamo gdje su oni na vlasti", zaključio je Banović.

Portal Analitika