Košarka

RADONJIĆ: Teren pravo mjerilo kvaliteta

dejo19
B
anvit je najkvalitetniji tim u grupi, ali teren je prilika da Budućnost napravi i neke nerelane stvari, kazao je trener podgoričkih košarkaša Dejan Radonjić. Budućnost i Banvit odigraće sjutra u Podgorici utakmicu posljednjeg, šestog kola i grupe Top 16 Eurokupa.

RADONJIĆ: Teren pravo mjerilo kvaliteta
Portal AnalitikaIzvor

Podgoričkom timu za plasman u četvrtfinale neophodna je pobjeda od deset poena razlike. Radonjić je kazao da Banvit iz godine u godinu pojačava svoj kvalitet i da su posljednjih godina ulažući sredstva organizaciono i kvalitetom došli do pozicijije da će vjerovatno u nekom narednom periodu biti dio Eurolige.

"Prvo mjesto u domaćem prvenstvu jasno ukazuje na kvalitet, a niz pobjeda koje su naparvili pokazuje da su u dobroj formi i da nas očekuje lijepo košarkaško veče. Prilika je da protiv takvog protivnika pružimo dobru partiju i pokušamo da ih savladamo", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

On očekuje podršku navijača, navodeći da da vjeruje da će to biti lijep ambijent u kojem će svi moći da uživaju.

"Stvari su kad je kvalitet u pitanju potpuno jasne, ali teren je prilika da napravimo i neke nerelane stvari. Činjenica da igramo meč za prolaz je fantastičan rezultat. To je rezultat za divljenje", rekao je Radonjić.

Prema riječima Čedomira Vitkovca, gost podgoriškog tima je vrhunska ekipa, sastavljena od izuzetnih individualaca.

"Sve šta mogu da kažem je da imamo želju da se takmičimo i nadmećemo sa njima. Imamo želju da prođemo, a ukoliko to želimo moramo da pobjeđujemo i jake ekipe i bolje od sebe", rekao je Vitkovac.

Banvit je prvi duel pred svojim navijačima dobio 89:80.

Utakmica u dvorani Morača poćeće u 18 sati, a ulaznice koštaju tri eura. (Mina)

Portal Analitika