Ostalo

Tošković u subotu protiv Merze

kikboks19
C
rnogorski kik bokser Ivan Tošković boriće se u subotu u Beču protiv Sirijca sa austrijskim pasošem Fadija Merze, u meču za prestiž, prenosi Mina.

Tošković u subotu protiv Merze
Portal AnalitikaIzvor

Merza je zvanični profesiionalni prvak svijeta u tajlandskom boksu, koji u karijeri ima 152 meča.

Ostvario je 124 pobjede, od kojih je 50 dobio nokautom.

Ima i 26 poraza, a dva meča odradio je neriješeno.

Tošković je kazao da je njegov rival iskusniji borac, da očekuje težak meč, ali i da vjeruje u pozitivan ishod.

“Spreman sam, znam ko je moj rival i šta me očekuje. Ukoliko bi pobijedio to bi mi otvorilo vrata ka K1 turnirima. Iskusniji je, ali svoju šansu vidim u borbi sa poludistance. Voli tuču, razmjene udaraca”, rekao je Tošković agenciji MINA.

Njegov trener u podgoričkom klubu Ariston, Predrag Lekić, kazao je da je predstojeći meč u Beču biti prestižnog karaktera, ali ujedno i kvalifikacioni.

“Merza je borac koji se kotira kao jedan od najboljih u svijetu u kategoriji do 72,5 kilograma, u K 1 i tajlandskom boksu. Ujedno je i zvanični profesionalni prvak u tajlandskom boksu. To je veliki izazov za Toškovića, najveći u njegovoj karijeri”, rekao je Lekić.

On smatra da bi Tošković ukoliko bi ostavio dobar utisak mogao dobiti poziv za učešće na jednom od kvalifikacionih turnira u K1 max.

“To je prestižna organizacija koja bi omogućila napredak u njegovoj karijeri. Tošković nije favorit u tom meču, ali nadamo se da će ostaviti dobar utisak”, kazao je Lekić.

Borba će biti održana u disciplini K 1, tri runde po tri minuta.

“Dobro smo trenirali, a posljednja dva mjeseca iskoristili smo da se Tošković što bolje pripremi. Kompletan dio preiprema odrađen je u Aristonu. Potpuno spreman dočekuje meč i nadamo se da će predstaviti naš klub i državu na najbolji način”, rekao je Lekić.

 

Portal Analitika