Politika

KALUĐEROVIĆ: Mugoša više nema podršku da bude gradonačelnik

1902kaludjerovic
Šanse da Miomir Mugoša bude gradonačelnik Podgorice i nakon narednih izbora su nikakve, sve i da ga DPS ponovo kandiduje, kaže u za Dnevne novine šef Odborničkog kluba Socijalističke narodne partije Velizar Kaluđerović i dodaje da su mještani Malesije „zatočenici politike DPS-a“.

KALUĐEROVIĆ: Mugoša više nema podršku da bude gradonačelnik
Portal AnalitikaIzvor

Kada je riječ o podršci Mugoša da ponovo bude gradonačelnik Podgorice, Kaluđerović pojašnjava da ga za to mjesto biraju odbornici u Skupštini Glavnog grada apsolutnom većinom „koju Mugoša kao kandidat DPS ne bi mogao dostići“.

- Ovo iz razloga što će broj odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada nakon narednih lokalnih izbora biti znatno manji od sadašnjeg, a odnos SDP prema Miomiru Mugoši se sigurno neće promijeniti.

On smatra i da će predsjednički izbori „imati svoju značajnu refleksiju na pitanje lokalnih izbora u Glavnom gradu“, uključujući i odnos prema aktuelnom gradonačelniku.

- Kako će kandidat DPS Filip Vujanović izgubiti na predsjedničkim izborima od nezavisnog kandidata Miodraga Lekića, biće to snažni impuls biračima u Glavnom gradu da na lokalnim izborima u Podgorici koji slijede, politički verifikuju početak silaska sa vlasti DPS-a i u Glavnom gradu i na nivou Crne Gore – stav je Kaluđerovića.

Na pitanje da li vjeruje da će Tuzi dobiti referendum za samostalnu opštinu do kraja septembra, on kaže kako je „moguće da će DPS to omogućiti“.

- Me­đutim, DPS-u će biti na raspolaganju čitav arsenal mogućnosti da odlažu trenutak kada će ovo područje zaista steći status punopravne opštine. Ponavljam, DPS će učiniti sve da Tuzi ne dobiju status opštine najmanje dok ne prođ­u lokalni izbori u Podgorici. Za mene i moje kolege iz SNP-a nema dileme da je Malesija, u političkom smislu, svojevrsni talac uskopartijskih interesa DPS-a i njihovog straha da će sigurno izgubiti vlast u Glavnom gradu bez podrške birača sa područja Malesije, nakon što postanu samostalna opština.

Foto: snp.co.me

Portal Analitika