Politika

PEJOVIĆ: Nemamo "krticu" u našim redovima, sami snimamo sve sjednice

pejovicdaliborkaok
D
aliborka Pejović,
članica Savjeta Demokratske partije socijalista, kazala je sinoć, gostujući u emisiji RTCG „U  centar“, autora i voditelja Andrije Nikolića, da se sve sjednice Glavnog odbora i Savjeta stranke snimaju, i to godinama, barem otkada je ona u partiji.

PEJOVIĆ: Nemamo "krticu" u našim redovima, sami snimamo sve sjednice
Portal AnalitikaIzvor

Ona je negirala mogućnost da u redovima vrha DPS-a postoji „krtica“ koja je snimak dala medijima.

„Do svega ovoga ne bi došlo da nije bilo sjednice Glavnog odbora i Savjeta naše partije koji se redovno snimaju već godinama. Dakle, nikakva nije tajna i ovo želim da istaknem, posebno zbog građana Crne Gore, da mi potpuno ove sjednice činimo javnim i da potpuno transparentno i potpuno otvoreno pričamo o svim problemima koji se tiču partije i ukupnog partijskog života u Crnoj Gori“, kazala je Pejović, negirajući i tvrdnje da je sporni dio sjednice bio zatvoren za javnost.

Ona je kazala da su snimci sa Glavnog odbora dostupni „svim građanskim strukturama, pa i eventualno građanima koji su zainteresovani da ih imaju“, podsjećajući i na neke sjednice koje su bile linkovane, radi eventualno zainteresovanih građana, „pa čak i za novinare“, koji su imali priliku da postavljaju pitanja.

„A kao što znate, naš Savjet partije je, otkad se formirao nakon kongresa DPS-a, upravo posvećen ključnim pitanjima i problemima koja tište građane Crne Gore, a vezana su uglavnom za ekonomsku politiku i posebno problem zapošljavanja, koji smo isticali kao najozbiljniji problem sa kojim se Crna Gora suočava“, kazala je Pejović, ističući još jednom da je sve bilo transparentno.

Ona je kazala da se, otkada je ona u partiji („a poprilično dugo sam u njoj“), sve sjednice  snimaju, a da će snimci, kao dio partijske arhive biti dostupni svima „koji budu željeli da se bave nekom analizom“.

Ona je kazala da je bespredmetno postavljati pitanje postojanja „krtice“ u redovima vrha DPS-a.

„Mislim da je bespredmetno pričati o tome. Da smo pretpostavljali da ima krtice, ne bismo to radili i bili zbilja jedna partija koja je otvorena, prvo, za različita mišljenja unutar nje same, a onda i da ulazimo u potpunu diskusiju sa onima koji misle drugačije od nas“, kazala je Nikolićeva gošća.

Na pitanje da li se osjeća odgovornom, odgovorila je odrečno.

„Ne! Daliborka Pejović, a  cijenim i sve moje kolege, nikada nisu došli u situaciju da zloupotrebljavaju državni položaj“, kazala je Pejović.

 

 

 

.

Portal Analitika