Politika

MEDOJEVIĆ: Ustavni sud da zabrani rad DPS-a zbog afere ''Snimak''

okmedo
L
ider Pokreta za promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević dostavio je ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću, ministru ljudskih i manjinskih prava Suadu Numanoviću i zaštitniku ljudskih prava Šućku Bakoviću inicijativu da se pred Ustavnim sudom pokrene procedura za zabranu rada Demokratske partije socijalista, zbog ''masovnog kršenja ljudskih prava'', piše Dan.

MEDOJEVIĆ: Ustavni sud da zabrani rad DPS-a zbog afere ''Snimak''
Portal AnalitikaIzvor

Medojević je inicijativu obrazložio ocjenom da DPS u kontinuitetu preko ovlašćenih predstavnika, a na osnovu ranije usvojenih partijskih dokumenata, odluka i instrukcija masovno diskriminiše veliki broj građana zbog njihovog političkog opredjeljenja.

- Imajući u vidu materijalne dokaze koji predstavljaju osnovanu i dokumentovanu sumnju da politička partija DPS u dužem vremenskom periodu, organizovano i smišljeno uz punu saglasnost svih organa partije, sprovodi čitav niz konkretnih aktivnosti kojima se krše osnovna ljudska prava i slobode i ugrožava ustavni poredak i konstituisanje državne vlasti, cijenim da su se stekli uslovi da pokrenete proceduru da u skladu sa članom 55. Ustava Crne Gore i članom 72. Yakona o Ustavnom sudu za zabranu rada političke partije - Demokratske partije socijalista, naglasio je Medojević.

Medojević je dodao da sje nakon afere ''Snimak'' jasno da se diskriminacija ogleda u zloupotrebi državnih organa, organa uparave i lokalne samouprave, javnih preduzeća i preduzeća u u većinskom vlasništvu države u cilju sprečavanja građana, za koje DPS sumnja ili zna da ne glasaju za tu partiju, da ostavre svoja prava i uživaju slobode zagarantovane Ustavom.

 

 

Portal Analitika