Društvo

Večeras u Podgorici mirni protest protiv nasilja u znak sjećanja na braću Gojačanin

trgslajd
M
irni protest protiv nasilja, a u znak sjećanja na ubijenu braću Ljuba i Dejana Gojačanina biće održan večeras na Trgu Vektre u Podgorici u 20.30 časova. Protesti istim povodom biće održani u Baru, Kotoru i Bijelom Polju.
Organizator i inicijator protesta Fejsbuk grupa „ Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin“ pozvala je sve građane da se svi prudruže žalosti, navodeći da Deja i Ljuba neće zaboraviti.

Večeras u Podgorici mirni protest protiv nasilja u znak sjećanja na braću Gojačanin
Portal AnalitikaIzvor

Skup se održava pod motom „Crna Goro ustani. Kraj je zločinima“
- Mi kao inicijatori svega ovoga, nijesmo ustali protiv nijedne institucije u zemlji, protiv nijedne individue, svi smo se ponijeli u ovom trenutku kao roditelji ovo je naša nesreća!
Niko od nas neće dozvoliti da ovo prođe nekažnjeno, da se ovo zaboravi i da se okrenemo da pjevamo jer ovo nije žalost jednog grada, ovo je žalost svih naroda i narodnosti svega živog i neživog u ovoj zemlji, piše na Fejsbuk profilu ove grupe. Oni predlažu da se centralna ulica u Baru nazove „Bulevar Braće Gojačanin“.

- Da svaki put dok ste živi kada god prođete njome, znate da je tu neko apsolutno nevin nastradao, da se uvjek kada sjednete u nekom lokalu u centru ili posjetite neku prodavnicu u centru sjetite da to Dejo i Ljubo neće uraditi nikada više tuđom krivicom, piše u proglasu.
- Danas plače cijela država, mnogo pisama podrske ovde je došlo iz zemalja regiona, svijet je šokiran gdje mi živimo i kako stradamo. Ustanite da ih ispratimo i nemojte ovo nikada oprostiti, nemojte ovo ne danas ne sjutra nemojte nikada zaboraviti, kaže se u saopštenju. U Baru će, večeras, takođe će drugi dan za redom biti održan mirni protest protiv nasilja. Mirni protesti, kako je najavio organizator, biće održani u svim većim gradovima Crne Gore.

Braća Dejan i Ljubomir Gojačanin, ubijeni su u petak veče u Baru. Na njih je, kako se sumnja, pucao Šćepan Bujić iz Bara. Bujić je uhapšen, i u policiji je priznao zločin. Braća Gojačanin su danas sahranjeni na barskom gradskom.


bar
Portal Analitika