Region

Skoplje: TriGranit i ERA grade gradski centar

16trigranitskopljeok
M
ađarska TriGranit grupa zaključila je ugovor sa partnerom iz Slovenije ERA holdingom, vezano za izgradnju i upravljanje budućim poslovnim kompleksom, odnosno novim gradskim centrom u Skoplju, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

Skoplje: TriGranit i ERA grade gradski centar
Portal AnalitikaIzvor

“Planovi ERA Grupe za dalji razvoj nekretnina uključuju razvoj novog gradskog centra, ERA siti, koji se gradi u neposrednoj blizini centra Skoplja, a uključuje šoping i zabavni centar, poslovne zgrade i hotel. Ulaskom na makedonsko tržište, TriGranit grupa sada je prisutna u 10 zemalja. Sporazum obuhvata razvoj nekretnina, upravljanje tom imovinom i usluge iznajmljivanja prostora”, precizirano je u saopštenju.

Predsjednik uprave “TriGranit development corporation” Torok Arpad istakao je da imaju veliko iskustvo u razvoju novih gradskih centara.

“WestEnd siti centar u Budimpešti, Bonarka u Krakovu i ove godine otvoreni Poznanj siti centar  su savršeni primjeri naših referenci širom centralne i istočne Evrope. Mi smo takođe izgradili i razvili Arena centar, najveći šoping i zabavni centar u Zagrebu, i Arena Zagreb, susjednu multifunkcionalnu sportsku arenu, koje vizuelno podsjećaju na novi projekt sa ERA Grupom u Skoplju. Kao konsultant za razvoj ERA grupe, u mogućnosti smo da kapitalizujemo iskustvo koje smo stekli do sada i primijenimo ga u Makedoniji”, naveo je on.

ERA grupa posjeduje 55.000 kvadrata u Skopskom Sajmu, najvećem izložbenom centru u Makedoniji, kao dio parcele od 16 hektara koja je u njihovom vlasništvu. Skopski sajam redovno privlači više od 600.000 posjetilaca. Dio Skopskog Sajma je Metropolis Arena, višenamjenska dvorana kapaciteta 9.000 ljudi. Kao dio saradnje, “TriGranit management corporation” će biti  uključen u upravljanje imovinom i organizacijom dešavanja međunarodnog sajma Skopje i izložbenog centra, kao i susjedne višenamjenske hale.

“TriGranit development corporation” je jedna od najvećih, potpuno integrisanih kompanija za ulaganja u nekretnine, razvoj i upravljanje kompanijama, sa projektima u sedam zemalja centralne i istočne Evrope.

Portal Analitika