Društvo

Donacija "Lego Mindstorms" osnovnoj školi „21. maj” u Podgorici

15sk
Danas je kompanija doMEn u saradnji sa NVO Mladi Pronalazači donirala edukacioni set "Lego Mindstorms" osnovnoj školi „21. maj” u Podgorici, u cilju povećanja kvaliteta obrazovanja iz oblasti računarstva i informacionih tehnologija u Crnoj Gori. Ova škola je prva od deset koje će dobiti pomenuti set, a koji će se koristiti za takmičenje među školama i ujedno osnivanje „First Lego“ lige.

Donacija "Lego Mindstorms" osnovnoj školi „21. maj” u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Jedna od stvari koje kompanija "doMEn" u okviru svoje korporativne odgovornosti podržava u Crnoj Gori jeste povećanje nivoa znanja učenika i djece u osnovnim i srednjim školama. Tome u prilog ide i pomenuta donacija (ukupno pet setova za pet škola od doMEn-a) koja će, po riječima direktorice škole, Jane Kilibarde, biti izvanredna prilika za djecu: ”Nije prvi put da sarađujemo sa kompanijom "doMEn". Mi smo izabrali ekipu mladih pronalazača iz naše škole, kao i ekipu profesora koji će raditi sa djecom. Nadamo se da će postići značajan uspjeh”.

Ideja NVO "Mladi pronalazači Crne Gore" bila je da „First Lego“ Ligu donesu na prostor Crne Gore, istakla je Marijana Papić. „To je jedno izvanredno takmičenje za djecu od devet do šesnaest godina, koje stvara i razvija kreativnost kod djece. Uči djecu pravim životnim vrijednostima. Djeca se igraju i druže, te se kroz igru i druženje uče pravilima timskog rada, informatici, dizajniranju, pravljenju robota, pripremaju se za izradu robot-gejma  i u sklopu toga svaka „Lego“ Leaque  ima svoj izazov.“

Donaciju je uručio izvršni direktor kompanije doMEn, Predrag Lešić: Ovo nije prvi projekat u kojem smo prepoznali benefit koji naša djeca mogu imati od nauke, posebno matematike, fizike i programiranja. Ovo je projekat koji nije kratkoročan, ovo je dalekosežan projekat u koji treba što više ljudi i kompanija da se uključi, i naravno što više  djece. To je projekat koji će koristiti u smislu istraživanja i u smislu poboljšanja edukacije naše djece.”

Portal Analitika