Abiznis

TO BUDVA: Počele pripreme za sezonu

15bd
U Turističkoj organizaciji Budve (TOB) počela je priprema za ovogodišnju turističku sezonu, a, kako je najavljeno, posebne aktivnosti biće usmjerene na suzbijanje sive ekonomije.

TO BUDVA: Počele pripreme za sezonu
Portal AnalitikaIzvor

Direktor TOB-a, Jelena Rađenović, kazala je da će posebna pažnja biti posvećena privremenim lokacijama, što je bio veliki problem prošle sezone.
„Značajne aktivnosti usmjerene su na borbu protiv sive ekonomije pa će biti obavezna upotreba fiskalnih kasa za svaku djelatnost tokom ljeta, a to se odnosi i za svaku privremenu lokaciju duž obale“, rekla je Rađenović.
Opština Budva, prema njenim riječima, formira poseban tim koji će svakodnevno obilaziti područje budvanske rivijere i evidentirati sve nedostatke.
Na narednoj sjednici Opština će donijeti odluku koja će regulisati taksi prevoz na teritoriji Opštine u skladu sa kojom će komunalna policija obaviti inspekcijski nadzor.
„Inspekcija će posebnu aktivnost imati u rješavanju problema oko pojave nelegalnih taksi vozila i načina njihovog funkcionisanja, bespravne prodaje i zaštiti od buke“, kazao je načelnik Komunalne policije u Budvi, Slavko Đukanović.

On je naveo da će svi legalni taksisti u Budvi imati tablice BBTX, a svako vozilo imaće posebne vinjete, postavljene na zadnjem dijelu stakla kako bi se znalo koje vozilo će obavljati taksi usluge.
Kako je najavljeno, komunalna policija će voditi računa o bespravnoj prodaji, posebno na privremenim objektima na šetalištu duž morske obale i u kontaktnoj zoni Starog grada.
Predsjednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom udruženja (CTU), Petar Ivković, ocijenio je da je posebno važno što je broj privremenih objekata smanjen, jer je poznato da su oni ranijih godina bili osnovni uzročnik sive ekonomije i nelojalna konkurencija.
"Odluka o uvodjenju fiskalnih kasa na svakom prodajnom mjestu takođe je posebno važna, a ako još nadležne inspekcije budu radile kako treba svoj posao, onda tokom ljeta neće biti poznatih problema", kazao je Ivković.

On je dodao da je pomalo skeptik da će to moći da se uradi sa postojećim brojem inspektora.
Odgovarajući na pitanje o cijenama privatnog smještaja na budvanskoj rivijeri on je saopštio, da su one već poznate i da na nivou su onih iz prethodnih godina.

U predsezoni one će se kretati, zavisno od kategorije smještaja i udaljenosti od mora, od šest do deset eura, a u glavnoj turističkoj sezoni, od deset do 15, a u nekim ekskluzivnim zonama i 20 eura za krevet.

 

 

Portal Analitika